ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλίων: «Η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία των μαθητών»

Ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν: «Η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να συντριβεί»

fonirodopis.gr

Να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν την υγεία των μαθητών προκειμένου να «συντριβεί η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης», καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Στη δήλωση ενόψει του ανοίγματος των σχολείων αναφέρει αναλυτικά:

«Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας σχολεία της πόλης θα ανοίξουν με 31 μαθητές ανά τμήμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αντιστοιχεί σε κάθε μαθητή λιγότερο από ένα τετραγωνικό. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους στην Βουλή αντιστοιχούν 8 τετραγωνικά ανά άτομο ενώ σε μια επιχείρηση εμβαδού 30 τετραγωνικών αντιστοιχούν γύρω στα 7 τετραγωνικά γιατί μπορούν να μπαίνουν μέχρι 2 άτομα.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Αρνήθηκε την πρόταση για 15 μαθητές ανά τμήμα γιατί όπως λέει η θλιβερή Υπουργός Παιδείας η πρόταση αυτή έχει κόστος. Ασφαλώς για την κυβέρνηση του βλέποντας και κάνοντας προέχει η πολιτική της επικοινωνιακής ‘κανονικότητας”. Είναι η ώρα των γονιών να υπερασπιστούν την υγεία των παιδιών τους και την δική τους. Είναι η ώρα των εκπαιδευτικών να αντιδράσουν.

Η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να συντριβεί. Τα σχολεία ανοίγουν όπως όπως για να μην υποχρεωθούν οι μεγάλοι σχολάρχες των ιδιωτικών που είναι οικονομικοί χορηγοί της Ν.Δ. να επιστρέψουν χρήματα στους γονείς. Τόσο δέσμια είναι αυτή η κυβέρνηση στα γνωστά λόμπυ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ