ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Υγειονομικοί Φορείς Ροδόπης: «Περιορίστε την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, ο Φαρμακευτικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος χαιρετίζουν την εφαρμογή του Ν. 4675/2020

fonirodopis.gr

Να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών καλούν τους πολίτες οι υγειονομικοί φορείς της Ροδόπης με αφορμή την εφαρμογή του Ν. 4675/2020.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Βασίλειος Τσανίδης και  Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, αναφέρεται:

«Η επιστημονική κοινότητα των υγειονομικών χαιρετίζει την εφαρμογή του Ν. 4675/2020, που πρόσφατα νομοθετήθηκε στη χώρα μας και ορίζει ότι η χορήγηση αντιβιοτικών γίνεται μόνο με φυλασσόμενη επί διετία, ηλεκτρονική ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις χειρόγραφη ιατρική συνταγή, νομοθετική ρύθμιση που αποτελεί μια κατάκτηση όλων των επιστημόνων υγείας.

Στη χώρα μας παρατηρείται υψηλή αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με καταγραφή πολλών θανάτων από πολυανθεκτικά στελέχη στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από την αλόγιστη χρήση τους, που έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων.

Γιατροί, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών και καλούμε τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης τους, μόνο εκεί που κρίνεται απαραίτητο, για το καλό όλων μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ