ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Ελέγχους στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα διεκδικήσει ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών

Ύστερα από πρόταση των συμβούλων Μιχάλη Βασιλειάδη και Παναγιώτη Παπαδόπουλου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει μαζικούς ελέγχους ανίχνευσης του κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

fonirodopis.gr

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η δημοτική παράταξη «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή», με επικεφαλής τον Μιχάλη Βασιλειάδη και δημοτικό σύμβουλο τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, πρότεινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας – Σαπών έκτακτο θέμα με δράσεις και βήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία και εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο θέμα που αφορά την πανδημία του COVID-19.

Ειδικότερα, προτάθηκαν τρεις δράσεις ώστε οι συνέπειες της πανδημίας στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας να είναι μηδαμινές.

«Η πρότασή μας απεστάλη στον Δήμαρχο, στους αρχηγούς όλων των παρατάξεων, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών την 20-08-2020. Να ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση και την ψήφο όλων των Δημοτικών Συμβούλων και την αποδοχή της πρότασή μας. Επίσης αναφέρουμε την τηλεφωνική συνομιλία με τον Δήμαρχο κ. Χαριτόπουλο Ντίνο και Ιωάννου Απόστολο ώστε οι ίδιοι μέσω της άμεσης επικοινωνίας μας να μάθουν την ουσία της πρότασή μας και τις ενέργειες που προτείνουμε.

Από εδώ και πέρα η Δημοτική Αρχή έχοντας ομόφωνη απόφαση θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα προς όλους τους φορείς ώστε να δούμε κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία του Δήμου μας. Η Δημοτική Αρχή κρίνεται στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνιακή και μόνο λειτουργία.

Πλέον η Δημοτική Αρχή έχει ομόφωνη απόφαση και την εξουσιοδότηση για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από όλους μας (Δημοτικό Συμβούλιο), περιμένουμε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων της», σημειώνει η δημοτική παράταξη.

Η πρόταση της παράταξης «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή» όπως κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο:

«Με αίσθημα συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους, και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας σε σχέση με την επιδημία covid-19, καταθέτουμε σήμερα ως έκτακτο θέμα του ΔΣ της 28-08-2020 τις παρακάτω προτάσεις:

1. Από την 1η Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει στα σχολεία Α/ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΒΑΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης του Δήμου μας τεστ ανίχνευσης covid-19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

2. Με την έναρξη των μαθημάτων στις 7 ή 14  Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουμε τη δράση εθελοντικής ιχνηλάτησης και τεστ για covid-19 στους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου μας.

3. Προμήθεια από τις αντίστοιχες σχολικές επιτροπές προς όλους τους εκπαιδευτικούς προστατευτικές πλαστικές μάσκες προσώπου.

Οι δράσεις  αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία και με τον Δήμο Αρριανών αλλά και με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία, ΕΟΔΥ, και όποιους άλλους φορείς που εσείς θεωρείτε ότι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Γι’ αυτό τον λόγο προτείνουμε άμεσα να προβείτε σε ενέργειες που θα αναδείξουν το θέμα σε όλους τους φορείς που μπορούν να εμπλακούν στις ως άνω ενέργειες που προτείνουμε. Είμαστε ανοικτοί και για άλλες προτάσεις που θα επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα στην πραγματοποίηση των προληπτικών τεστ.

Αναμένουμε από όλους σας την θετική σας ψήφο για να ξεκινήσουμε άμεσα τις παραπάνω δράσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ