ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Τάξεις με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές ζητάει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης

«Είναι προφανώς ψευδές και στατιστικό τρικ αυτό που ανέφερε η Υπουργός για 17 μαθητές μέσο όρο στην επικράτεια. Είναι παραπλάνηση της κοινής γνώμης», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης Στέφανος Μακρυγιάννης – Μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό

fonirodopis.gr

Με πολλά προβλήματα ξεκινάει η σχολική χρονιά στα σχολεία της Ροδόπης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» κ. Στέφανο Μακρυγιάννη.

Όπως εξηγεί, αυτό συμβαίνει «πρώτον, λόγω του περίφημου σχεδίου Κεραμέως με τα παγουρίνο το οποίο υποκρύπτει την έλλειψη οποιασδήποτε προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων και δεύτερον, λόγων των μεγάλων ελλείψεων εκπαιδευτικών».

«Το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι 15 μαθητές το μέγιστο ανά τάξη και δεν έγινε καμία απολύτως προετοιμασία γι’ αυτό. Υπήρξε η θετική εμπειρία του Ιουνίου που τα τμήματα λειτούργησαν σπασμένα και είδαμε ότι είχε αποτέλεσμα και στην περιστολή μετάδοσης του ιού. Δυστυχώς τώρα για δημοσιονομικούς λόγους, το Υπουργείο προχωράει στο άνοιγμα των σχολείων με πλήρη μαθητικό δυναμικό το οποίο σημαίνει μέχρι και 25 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και μέχρι 27 στη Δευτεροβάθμια.

Είναι ψευδές προφανώς και στατιστικό τρικ αυτό που ανέφερε η Υπουργός για 17 μαθητές μέσο όρο στην επικράτεια, διότι υπάρχουν τμήματα που έχουν 5-7 μαθητές επειδή βρίσκονται σε κάποια χωριά αλλά και τμήματα με 25 μαθητές που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Άρα είναι παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Αυτά τα τμήμα θα δουλέψουν κανονικά, σε αίθουσες που δεν χωράνε καλά καλά τον αριθμό αυτών των παιδιών με μόνο μέσο προστασίας τη μάσκα η οποία έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολος ο χειρισμός της από τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού», επισημαίνει ο κ. Μακρυγιάννης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Η λύση που προτείνει ο Σύλλογος «Οι Τρεις Ιεράρχες» είναι 15 μαθητές ανά τμήμα ώστε να μπορεί και ο εκπαιδευτικός να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε κάθε παιδί.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό προς το παρόν λόγω των μεγάλων ελλείψεων εκπαιδευτικών.

«Εδώ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης τα κενά που δήλωσε η Διεύθυνση ήταν 181, από την πρώτη φάση προσλήψεων μας ήρθαν 122 που σημαίνει ότι καλύφθηκαν μόλις το 67,5% των κενών.

Το υπόλοιπο δεν ξέρουμε πότε θα καλυφθεί και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Μια τέτοια χρονιά που δεν θα έπρεπε να χάνεται ούτε μία ώρα διδασκαλίας και να είναι όλο το προσωπικό στη θέση του, βλέπουμε ότι στην περιοχή μας θα έχουμε δεκάδες κενά, δηλαδή χιλιάδες χαμένες ώρες στην αρχή της σχολικής χρονιάς», δηλώνει καταλήγοντας ο κ. Μακρυγιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ