ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Παναγιώτης Σπορίκης: «Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους λογαριασμούς ύδρευσης»

Υπέρογκες χρεώσεις σε δεκάδες νοικοκυριά στους οικισμούς της Κοινότητας Ασωμάτων, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιάσμου

fonirodopis.gr

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιάσμου με επικεφαλής τον Δημ. Σύμβουλο Σπορίκη Παναγιώτη συναντήθηκε με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιάσμου και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης που εκδόθηκαν για δεκάδες νοικοκυριά στους οικισμούς της Δημ. Κοινότητας Ασωμάτων.

«Δεκάδες νοικοκυριά χρεώθηκαν με υπέρογκα ποσά  (έως και εκατοντάδων ευρώ ακόμα και σε μονομελή  νοικοκυριά) στον τελευταίο λογαριασμό ύδρευσης που τους στάλθηκε από τον Δήμο. Η Δημοτική αρχή παραδέχθηκε ότι υπάρχουν λάθη στις χρεώσεις ύδρευσης λόγω της αδυναμίας καταμέτρησης των υδρομέτρων εδώ και πολλά χρόνια (ακόμα και από το 2016) και τον μη συμψηφισμό προηγούμενων λογαριασμών που είχαν πληρώσει τα νοικοκυριά.

Προβάλλει, δε, ως ‘’λύση’’ την προσέλευση των δημοτών που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω προβλήματα στην αρμόδια υπηρεσία και την κατάθεση αίτησης διόρθωσης λογαριασμού, κάτι που θα επιβαρύνει τους δημότες με επιπλέον κόστη μεταφοράς και τους εκθέτει σε κίνδυνο εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας», σημειώνει ο κ. Σπορίκης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιάσμου απαιτεί από την Δημοτική Αρχή:

-την άμεση διόρθωση όλων των λαθών στις χρεώσεις ύδρευσης των νοικοκυριών και την γνωστοποίηση, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, των διορθωμένων λογαριασμών σε όλα  τα νοικοκυριά της περιοχής, ανεξαρτήτως εάν κάνουν αίτηση διόρθωσης του λογαριασμού ή όχι.

-την χρέωση με ενιαία τιμή ανά κυβικό μέτρο της κατανάλωσης των νοικοκυριών μιας και πολλά νοικοκυριά που τους χρεώνεται  κατανάλωση άνω των 200 κυβ. μέτρων, αυτή αντιστοιχεί σε περίοδο και προηγούμενων ετών.

-να γίνουν επιπλέον διευκολύνσεις προς τα νοικοκυριά, π.χ. ευνοϊκότερη ρύθμιση δόσεων, για  αποπληρωμή των διορθωμένων λογαριασμών.

– να διεκδικήσει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση των σχετικών υπηρεσιών.

– την υλοποίηση με κρατική χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων βελτίωσης του υδρευτικού δικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ