ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Δύο μάσκες πολλών χρήσεων θα δοθούν σε κάθε μαθητή την ημέρα του αγιασμού

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς – Σε αίθουσες δημοτικών σχολείων θα φιλοξενηθούν προσωρινά τα παιδιά της προσχολικής αγωγής

fonirodopis.gr

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο αγιασμός της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου κάτι το οποίο θα οριστικοποιηθεί με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και εφόσον δεν υπάρξει κάποια παράταση.

«Έχει γίνει η παραγγελία των μασκών. Θα δοθούν δύο μάσκες πολλών χρήσεων σε μαθητές και καθηγητές. Με την ημερομηνία του αγιασμού θεωρούμε οι μάσκες θα είναι στα σχολεία ενώ θα υπάρχει και ικανός αριθμός ειδών καθαριότητας και αντισηπτικών», δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης.

Εκτός των μασκών και ειδών καθαριότητας, στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η διαδικασία πρόσληψης καθαριστριών, όπως διαβεβαιώθηκε και στη συνάντηση των διευθυντών των σχολείων με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νάκο και Τσακιρίδη.

«Οι εκπρόσωποι του Δήμου μας ενημέρωσαν ότι τελειώνει η διαδικασία πρόσληψης καθαριστριών. Δεν ξέρω αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ολίγων ημερών, όμως αν προκύψει θα φροντίσουμε να καλύψουμε με άλλο τρόπο», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης ο οποίος αναφέρθηκε επιπλέον και στην πρόσληψη 141 εκπαιδευτικών αναπληρωτών.

«Διορίστηκαν στην περιοχή μας 141 εκπαιδευτικοί αναπληρωτές, ο αριθμός είναι μεγάλος. Δεν είμαστε όμως εντελώς ευχαριστημένοι. Στα γενικά σχολεία, στις περιπτώσεις των ειδικοτήτων έχουμε κάποια κενά και ευελπιστούμε ότι στη δεύτερη φάση θα ικανοποιηθεί το αίτημα μας», τόνισε.

Το πρόβλημα, ωστόσο, που συνεχίζει να υπάρχει είναι με την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και αυτό επειδή οι αίθουσες προκάτ που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά δεν είναι ακόμα έτοιμες.

«Η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι αρχές Νοέμβρη να παραδώσει τις αίθουσες. Η διεύθυνση μας όμως προσπάθησε και βρήκε χώρους να στεγάσει όλα τα παιδιά. Θα πάνε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία και τα παιδιά δεν θα αλλάξουν χώρο. Αυτό το οποίο προσπαθούμε να βρούμε είναι ο εξοπλισμός των τάξεων αυτών. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί ο εξοπλισμός και αν υπάρξει καθυστέρηση αυτή να είναι λίγων ημερών», επεσήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ