ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβεβαιώσεις στους φορείς της Ροδόπης έδωσαν οι Πρυτανικές Αρχές – Πρύτανης και Αντιπρύτανης ωστόσο αρνήθηκαν να δεσμευτούν δημόσια ενώπιον των δημοσιογράφων ενώ η τελική απόφαση θα παρθεί από τα Τμήματα

fonirodopis.gr

Διαβεβαιώσεις στους φορείς της Ροδόπης για τη λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κατά το χειμερινό εξάμηνο έδωσαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου οι Πρυτανικές Αρχές κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία.

Οι Πρυτανικές Αρχές εξέφρασαν τη βούληση τους να λειτουργήσουν κανονικά, με δια ζώσης μαθήματα, οι Σχολές του Πανεπιστημίου τονίζοντας μάλιστα ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ατομική υγεία φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι φορείς της Ροδόπης καθώς ο Πρύτανης κ. Πολυχρονίδης και οι Αντιπρυτάνεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη αρνήθηκαν διακριτικά να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους και να δεσμευτούν δημόσια για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την οποία παρέπεμψαν στην διακριτική ευχέρεια των Τμημάτων.

Η οριστική απόφαση των Τμημάτων αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα ύστερα από τη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, ενώ μας όσα δήλωσε -off the record- η Αντιπρύτανης κ. Ζωή Γαβριηλίδου υπάρχει βούληση τα Τμήματα να λειτουργήσουν με ανώτατο όριο 50 φοιτητών ενώ σε όσα υπάρχουν περισσότεροι φοιτητές, αναμένεται να «σπάσουν» προκειμένου να διεξάγονται τα μαθήματα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

«Το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές για το χειμερινό εξάμηνο και τις νέες εγγραφές», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Κομοτηνής για να προσθέσει ότι «η απόφαση που έχουν πάρει οι Πρυτανικές Αρχές είναι να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, να έρθουν οι φοιτητές, να νοικιάσουν τα σπίτια και να ξεκινήσει η οικονομική ζωή της περιοχής να λειτουργεί όπως λειτουργούσε προ κορωνοϊού.

Ο Πρύτανης μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να ανοίξουν όλα τα Τμήματα και από κει και πέρα κάθε Τμήμα θα αναλάβει τη δική του ευθύνη».

«Η απόφαση των Τμημάτων δεν είναι ειλημμένη αλλά θα παρθεί μετά το Πρυτανικό Συμβούλιο. Η Υπουργός είπε ότι θα δοθούν κεφάλαια από ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να προσληφθούν καθηγητές και να σπάσουν τα Τμήματα», διευκρίνισε ο Γιάννης Γκαράνης.

«Το Πανεπιστήμιο αποτελεί τον μεγαλύτερο πυλώνα ανάπτυξης στην περιοχή και η ανησυχία μας ήταν μεγάλη καθώς λόγω του Covid υπήρχαν ανησυχίες για το αν θα ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο. Τελικά πήραμε τις διαβεβαιώσεις από τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις ότι και η δική τους βούληση είναι να ανοίξει κανονικά το Πανεπιστήμιο. Όπου μπορούν να γίνονται μαθήματα κάτω των 50 ατόμων θα γίνονται ενώ θα υπάρχει και σύσταση στους καθηγητές όπου υπάρχουν τμήματα μεγαλύτερα των 50 ατόμων αυτά να σπάνε. Το Πανεπιστήμιο ήδη έχει ετοιμαστεί πλήρως για να ανοίξει τον Οκτώβριο με όλα τα μέτρα που απαιτούνται. Εμείς είμαστε στη διάθεση του Πανεπιστημίου για να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ και επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» Αντώνης Γραβάνης.

«Ήρθαμε εδώ για να εκφράσουμε την αγωνία μας για το χειμερινό εξάμηνο. Υπάρχει μια διάχυτη αγωνία στην τοπική κοινωνία για το αν λειτουργήσει καθώς έχει τον χαρακτήρα της βαριάς βιομηχανίας», επεσήμανε η κ. Λαφτσή.

«Πέρα από τον ακαδημαϊκό του ρόλο έχει και έναν έντονο οικονομικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα γι’ αυτό είναι σημαντικό για την πόλη να λειτουργήσει. Εφόσον λειτουργήσουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μη λειτουργήσουν και τα Πανεπιστήμια. Η περιοχή μας ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη και λόγω της έλλειψης του τουρισμού. Κάποιοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μας έλεγαν τι θέλουμε. Τουρισμό ή φοιτητές; Δεν είχαμε τουρισμό και τώρα κινδυνεύουμε να μην έχουμε ούτε φοιτητές. Αυτόν τον κίνδυνο θέλουμε να προλάβουμε. Ζήτησα προσωπικά να υπάρξει αυστηρή σύσταση προς τα Τμήματα και τους καθηγητές ώστε να υπάρξει φυσική παρουσία φοιτητών εφόσον το Υπουργείο αφήνει αυτή τη διακριτική ευχέρεια. Έγινε αποδεκτό χωρίς να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι πραγματικά θα γίνει. Δεσμευτήκαμε ως Δήμος ότι θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή».

«Για τη Λαϊκή Συσπείρωση το πρόβλημα έχει τρεις άξονες», δήλωσε ο Γιάννης Λεβέντης ο οποίος ζήτησε κρατική οικονομική ενίσχυση τόσο για τους φοιτητές που θα μετακινηθούν όσο και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

«Θα πρέπει αρχικά να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να μετακινηθούν με ασφάλεια και δίνοντας τους και τα οικονομικά μέσα για να μπορέσουν να έρθουν και να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο, προτείναμε επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με ασφάλεια και για το ακαδημαϊκό του έργο αλλά και για την ασφάλεια της πόλης. Όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών, τα ζητήματα είναι χρόνια. Ζητάμε μια σειρά από μέτρα που έχουν να κάνουν με αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση ΕΝΦΙΑ για επαγγελματίες, αναστολή μίας σειράς υποχρεώσεων όπως είναι χρέη προς τράπεζες και δημόσιο κλπ», τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και θέλαμε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις των Πρυτανικών Αρχών. Πιστεύουμε ότι βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων θα πρέπει να ανοίξουν κάποια Τμήματα ώστε να λειτουργήσει η οικονομική ζωή της περιοχής μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε με έναν κλειστό άξονα και μηδέν τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Με πολλή χαρά είδαμε προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι Πρυτανικές Αρχές. Έχουν ήδη προετοιμαστεί για να μπορέσουν να ανοίξουν τα περισσότερα Τμήματα και μας είπαν πως προσανατολίζονται και αυτά ώστε να ανοίξουν. Εμείς είμαστε κοντά στο Πανεπιστήμιο και θέλουμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε για να συμβάλλουμε στη λειτουργία του και στην ανάπτυξη της περιοχής μας», δήλωσε τέλος η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου.

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής: «Τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν πλέον καταφύγιο εκβιασμού και ανομίας»

«Η νομιμότητα και η κανονικότητα επιστρέφουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, τα οποία ανήκουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους τους, και όχι σε απολυταρχικές ομάδες»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση για την υπό κατάληψη Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το κτίριο της Πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μία ολιγομελής μειοψηφία απαγορεύει σε υπαλλήλους να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους παρακωλύοντας την λειτουργία του Ιδρύματος.

Θύμα για άλλη μια φορά είναι το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, που βλέπει μία συγκεκριμένη κάστα ανεύθυνων, φοιτητών και μη, να προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους μέσω καταλήψεων. Είναι οι ίδιοι που σήμερα, εάν οι σχολές ήταν ανοιχτές θα τις έκλειναν με παράνομα μέσα, παρεμποδίζοντας όλους τους υπόλοιπους φοιτητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να εισέλθουν στα αμφιθέατρα, οδηγώντας αυτούς και τις οικογένειές τους να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η νομιμότητα και η κανονικότητα επιστρέφουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, τα οποία ανήκουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους τους, και όχι σε απολυταρχικές ομάδες. Το άσυλο ανομίας τελείωσε και ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί ο νόμος».         

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Κάλεσμα συστράτευσης στους τοπικούς φορείς απευθύνουν φοιτητές της Κομοτηνής

Διεκδικούν το άνοιγμα των Σχολών και την επιστροφή τους στην Κομοτηνή – Ζημιωμένη η τοπική οικονομία από την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάλεσμα συστράτευσης στους τοπικούς φορείς της Κομοτηνής, απευθύνει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής με κύρια αιτήματα το άνοιγμα των Σχολών και την επιστροφή των φοιτητών στην πόλης της Κομοτηνής.

Επιπλέον, διεκδικούν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη καθώς όπως σημειώνουν από την εφαρμογή του θα ζημιωθεί οικονομικά η τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην παρουσία των φοιτητών.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΣΟΦΕΚ έχει ήδη προαναγγείλει νέα πορεία στην Κομοτηνή για την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες καθώς «ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας».

Ακολουθεί, το πλαίσιο προς ψήφιση που προτείνει ο ΣΟΦΕΚ:

«Με το παρόν έγγραφο ο  Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ) καταθέτει πλαίσιο προς ψήφιση, με βλέμμα στραμμένο στην συμπόρευση και τους συλλογικούς αγώνες και τις δράσεις των φοιτητικών συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, καλώντας τα σωματεία και τους τοπικούς φορείς του Νομού Ροδόπης να συνυπογράψουν.

Εν όψει της συμπλήρωσης 365 ημερών από την έναρξη των υγειονομικών μέτρων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και κατόπιν μελέτης της κοινωνικής συνθήκης, της οικονομικοκοινωνικής συγκυρίας αλλά και λαμβάνοντας υπεύθυνα υπόψιν τις ιδιομορφίες και τον ανάγλυφο χαρακτήρα του τοπικού κοινωνικού σχηματισμού έχουμε εξάγει τα παρακάτω συμπεράσματα.

Η τοπική κοινωνία της πόλης διαχρονικά πλέον έχει συμμειχθεί με το πλήθος των φοιτητών που καταφθάνουν ετησίως ώστε να φοιτήσουν στα Πανεπιστημιακά τμήματα του ΔΠΘ τα οποία εδρεύουν στην Κομοτηνή (Τμήματα ΣΕΦΑΑ, Νομικής, Γλώσσας Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, Κοινωνικής Διοίκησης, Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών, Ιστορίας & Εθνολογίας, Ελληνικής Φιλολογίας).

Η πραγματικότητα αυτή αποκρυσταλλώνεται εδώ και πολλά χρόνια μέσω της άνθισης της τοπικής οικονομίας, της ενίσχυσης των τοπικών αγορών, της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, της πρόκρισης δηλαδή του τόπου σε έναν εγνωσμένης ποιότητας και αξίας προορισμό για την εκκίνηση της ακαδημαϊκής πορείας χιλιάδων φοιτητών, τον υπερπολλαπλασιασμό της προσφοράς και της ζήτησης σε κλάδους όπως η εστίαση, οι σχολές οδηγών, οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, η ένδυση και η υπόδηση, τα οπωροπαντοπωλεία, τα τοπικά καταστήματα ψιλικών και καπνικών, η δημοτική αγορά της πόλης κα.

Το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως εγκαθίδρυσε την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ελάχιστος συντελεστής εισαγωγής στα ΑΕΙ) το όριο φοίτησης (ν+2 χρόνια φοίτησης) αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Συν τοις άλλοις υφίσταται επερχόμενο νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει τον δρόμο για τμήματα ολιγοετούς φοίτησης αλλά και εξίσωσης των πτυχίων των δημόσιων ΑΕΙ με εκείνα των ιδιωτικών ιδρυμάτων. Γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό πως σε μία διαδικασία fast track εκπαίδευσης αλλά και άρσης φυσικών ερεισμάτων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω της  νεοφιλελεύθερου τύπου έξοδο στην αγορά εργασίας, ο φοιτητικός πληθυσμός των πόλεων θα εμφανίσει έντονη μείωση.

Ποσοστιαία, υπολογίζεται πως ο αριθμός των εισακτέων θα μειωθεί περί 35% στον κλάδο των ανθρωπιστικών και των οικονομικών σπουδών γεγονός που θα αποτυπωθεί έμπρακτα στα τμήματα του ΔΠΘ της πόλης καθώς αυτά απαρτίζονται στο 100% τους από σχολές αυτών των επιστημών. Οι φοιτητές θα πάψουν να λαμβάνουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη κατάρτιση μετατρέποντας την ακδημαϊκή πορεία σε ένα σύντομο κύκλο χρησιμοθηρικής και στείρας γνώσης με απώτερο σκοπό την ένταξη στην αγορά εργασίας άνευ εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και όρων που να ευνοούν ή να εξυπηρετούν τη διεκδίκησή τους. Τα παραπάνω βασίζονται στο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης να επαναπροσδιορίσει την ελληνική οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις με βάση ένα νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό παραγωγικό υπόδειγμα.

Ανοιχτές σχολές σημαίνει ανάσα στην οικονομία, πολιτιστική και κοινωνική αναζωογόνηση. Τα 30.000.000 ευρώ που δαπανώνται για τη ‘’φύλαξη’’ των ακαδημαϊκών χώρων θα μπορούσαν να είχαν δαπανηθεί ώστε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με ασφάλεια Ίσως πάλι θα μπορούσαν να δοθούν για ενίσχυση του ΕΣΥ, για πραγματοποίηση μαζικών τεστ covid-19. Μία ολόκληρη γενιά φοιτητών δεν θα έχει απτή σχέση με το αντικείμενο σπουδών της, οι πρακτικές ασκήσεις των τμημάτων έχουν τεθεί σε αναστολή ενώ δεν πραγματοποιούνται εργαστήρια.

Στην κοινωνία θα βγουν κοινωνικοί λειτουργοί, ιατροί , χημικοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες κα. οι οποίοι δεν θα έχουν έρθει ποτέ σε πραγματική επαφή με το επικείμενο επάγγελμά τους. Οι άνθρωποι που ενοικιάζουν σπίτια σε φοιτητές αλλά και οι ίδιοι οι μεσίτες, πώς θα αποζημιωθούν για την εξαφάνιση του εισοδήματός τους; Οι άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους τον τελευταίο ένα χρόνο λόγω απουσίας καταναλωτικού κοινού, πώς θα θρέψουν τις οικογένειές τους; Εφόσον μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις, αποδεδειγμένα πλέον μινιμαλίζουν τη μετάδοση του ιού, και ενώ ήδη ομάδες ανθρώπων προβαίνουν σε εμβολιασμούς, μάλλον οι όροι για επιστροφή στην ακαδημαϊκή ζωή υπάρχουν καταφανώς γύρω μας.

Λογίζοντας ως δίκαιο και ορθολογικό το αίτημα του φοιτητικού μας συλλόγου και εν γένει του φοιτητικού κινήματος για επαναλειτουργεία των πανεπιστημίων με λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, πολλώ δε μάλλον ενώ έχει αποφασισθεί η ταυτόχρονη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εργοστασιακών εγκαταστάσεων κοκ, θεωρούμε πως οι φωνές προς έκκληση του φοιτητικού κινήματος και της τοπικής κοινωνίας για επιστροφή των φοιτητών στην Κομοτηνή, δύναται να καταστούν παρασάγγας πιο βροντόφωνες και αποφασιστικές αν ενωθούν και διαβιβάσουν σε συνεργασία τα κοινά τους αιτήματα.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

 • Να ανοίξουν οι σχολές μας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα:
  RapidTest για όλους τους φοιτητές
  Χωρισμός φοιτητών σε μικρότερα τμήματα
  Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και των δομών του δήμου
  Απολύμανση όλων των χώρων μετά από κάθε μάθημα
  Αύξηση λεωφορείων από και για Πανεπιστημιούπολη
  Μικρότερες διδακτικές ώρες και περισσότερα μικρά διαλείμματα για να γίνεται αερισμός της αίθουσας
 • Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία
 • Να μην εφαρμοστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη
 • Να καταδικάσει άμεσα η Σύγκλητος του ΔΠΘ τα όσα έγιναν στο ΑΠΘ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

 • Συντονισμό με τοπικούς φορείς, σωματεία, μαθητές και άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους
 • Συνεδρίαση μέσω διαδικτύου, την Κυριακή 7/3, στις 16:00
 • Email επικοινωνίας: chatzidimitriadisanestis@gmail.com
 • Κινητοποίηση, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τον «ένα χρόνο κλειστά Πανεπιστήμια», την Τετάρτη 10/3».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πρωτοβάθμια: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά

Οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή μαθητών και μαθητριών μέσα από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Από 01-03-2021 έως και 20-03-2021 διενεργούνται εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ Δημοτικού και στα Νηπιαγωγεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Στην Α΄ Δημοτικού μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το 2015 και στα Νηπιαγωγεία μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το 2016 και 2017. Η φοίτηση των μαθητών/τριών στις δομές της Πρωτ/θμιας Εκπ/σης είναι υποχρεωτική.

Στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης βρίσκονται αναρτημένες οι σχετικές εγκύκλιοι για εγγραφή στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο, με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά εγγραφής.

Επιλέξτε με τη σειρά τους συνδέσμους «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» – «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» επιλέγοντας το αρχείο με την ένδειξη «Εγκύκλιος εγγραφών μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22» (ημερομηνία και ώρα ανάρτησης: 02 Μαρτίου 2021 10:14) ή το αρχείο με την ένδειξη «Εγκύκλιος εγγραφών μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22» (ημερομηνία και ώρα ανάρτησης: 02 Μαρτίου 2021 10:11).

Για την ονοματοδοσία οδών με την αντίστοιχη σχολική μονάδα, επιλέξτε με τη σειρά τους συνδέσμους «Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ» – «ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ» όπου βρίσκονται αναρτημένα τα σχετικά αρχεία με την ένδειξη «Όρια σχολικών περιφερειών – οδοί Δημοτικών Σχολείων ΠΕ Ροδόπης» και «Όρια σχολικών περιφερειών – οδοί Νηπιαγωγείων ΠΕ Ροδόπης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες πριν

Χαρίτου σε Χαρδαλιά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός για το δήθεν έξυπνο lockdown»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες πριν

Δυσαρέσκεια τοπικών φορέων για την ένταξη της Ροδόπης στο «κόκκινο»

YΓΕΙΑ11 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Αντίθετο στον νέο εκλογικό νόμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Πρωτοβουλία Ιλχάν Αχμέτ για κοινό αγώνα στα αγροτικά ζητήματα της Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής: «Τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν πλέον καταφύγιο εκβιασμού και ανομίας»

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Κάλεσμα συστράτευσης στους τοπικούς φορείς απευθύνουν φοιτητές της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν

Δικαίωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. εναντίον του ολλανδικού ομίλου Heineken

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Γυναίκα απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Ανατροπή με τον θάνατο στρατιώτη στον Έβρο – Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας από τουρκικά σωματεία με έδρα τη Γερμανία»

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Αρωγός στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κομοτηνής ο Δημήτρης Χαρίτου

ΠΑΙΔΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Φοιτητές και Σύλλογοι στην Κομοτηνή καταδικάζουν την άγρια καταστολή στο ΑΠΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x