ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Διαμαρτυρία στην Εγνατία Οδό για το κλείσιμο του ρεύματος κυκλοφορίας

«Με την τακτική της αυτή η εταιρεία δημιουργεί τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην περιοχή και προκαλεί κίνδυνο ατυχημάτων στην επαρχιακή οδό», σημειώνει ο Αντώνης Γραβάνης

fonirodopis.gr

Τη διαμαρτυρία του στην Εγνατία Οδό για την απαράδεκτη –όπως την χαρακτηρίζουν- τακτική της να κλείσει ένα ολόκληρο ρεύμα από τον κόμβο της Μέστης μέχρι τον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, μετά από πρόταση του Αντώνη Γραβάνη κατά τη χθεσινή (19/8) του συνεδρίαση.

«Κατανοούμε την ανάγκη να βελτιωθεί το οδόστρωμα, καθώς σε όλο τον νομό σχεδόν είναι σε τραγική κατάσταση και δεν ανταποκρίνεται στα υπεράριθμα διόδια, αλλά θα μπορούσαν οι εργασίες να ολοκληρωθούν τμηματικά, χωρίς να διακόπτεται η κυκλοφορία.

Με την τακτική της αυτή η εταιρεία δημιουργεί τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην περιοχή και προκαλεί κίνδυνο ατυχημάτων στην επαρχιακή οδό αλλά και σε οικισμούς που αναγκάζονται να επιβαρυνθούν με μεγάλο αριθμό φορτηγών και μεγάλων οχημάτων.

Επιστολή διαμαρτυρίας θα αποστείλουμε στους αρμόδιους Υπουργούς και ως Επιμελητήριο καθώς δημιουργούνται και σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις του νομού μας», σημειώνει σχετικά ο Αντώνης Γραβάνης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η βελτίωση του οδοστρώματος θα μπορούσε να γίνει όπως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, τμηματικά και με αποκλεισμό της μία λωρίδας του ρεύματος, επιτρέποντας την διέλευση των οχημάτων.

Αναφέρθηκε επίσης στην «τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου της Εγνατίας, ειδικά στη Ροδόπη, που δεν ανταποκρίνεται στα υπεράριθμα διόδια» και κάλεσε την εταιρεία να σταματήσει να ταλαιπωρεί κάθε χρόνο του πολίτες της περιοχής και να επικεντρωθεί στην βελτίωση του υπηρεσιών της.

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΘΠ για να τονιστεί η ανάγκη έναρξης των μαθημάτων δια ζώσης, καθώς διαφορετικά το οικονομικό πλήγμα θα είναι ανεπανόρθωτο.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί για όλους μας προτεραιότητα, αλλά με την σημερινή κατάσταση και εφόσον λειτουργήσουν τα σχολεία μετά από απόφαση των ειδικών επιστημόνων, υπάρχει δυνατότητα διά ζώσης μαθημάτων χωρίς επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου», επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ