ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Νέα προπαγάνδα Ερντογάν για τη Θράκη: «Σπέρνουν σφαίρες στους τάφους των ομογενών μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος εργαλειοποιεί τους μουσουλμάνους της Θράκης εμπλέκοντας τους στην ελληνοτουρκική διένεξη στην Ανατολική Μεσόγειο

fonirodopis.gr

Τους μουσουλμάνους της Θράκης προσπαθεί να εμπλέξει με κάθε ευκαιρία η Άγκυρα στον πόλεμο προπαγάνδας που έχει στήσει στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής διένεξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος πρόεδρος εργαλειοποιεί τη μειονότητα της Θράκης προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να ασκήσει πίεση εις βάρος της Ελλάδας.

Μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα μειονοτικά σχολεία, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε με σημερινές του δηλώσεις του το θέμα της Θράκης, με αφορμή άσκηση καταδρομέων που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου στο χωριό Γλαύκη Ξάνθης.

«Στη Δυτική Θράκη χρησιμοποιούν όπλα, σπέρνουν σφαίρες στους τάφους των ομογενών μας. Πυροβόλησαν στα νεκροταφεία. Αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα καθόλου. Έσπειραν με σφαίρες τους τάφους των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη. Δεν εγκαταλείπουμε τους ομογενείς μας νεκρούς ή ζωντανούς μόνους τους», είπε ο Τούρκος πρόεδρος εκτοξεύοντας ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας λέγοντας πως «όταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο».

Για την παραπάνω στοχοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, παραπέμπουμε τον Τούρκο πρόεδρο και τον μηχανισμό της Άγκυρας στις δηλώσεις που είχε κάνει ακριβώς πριν ένα μήνα η πρόεδρος του ΚΙΕΦ. «Η μειονότητα της Θράκης δεν μπορεί να είναι πόλος στόχου σε κάθε ελληνοτουρκική σύρραξη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις 14 Ιουλίου η κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ