ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΕΠ Ροδόπης: «Η δέσμευση για τις αποζημιώσεις στις καλλιέργειες υλοποιήθηκε»

Καταβλήθηκε σήμερα το υπολειπόμενο 35% των αποζημιώσεων για τις περσινές ζημιές των καλλιεργειών, επισημαίνει η «γαλάζια» νομαρχιακή οργάνωση

fonirodopis.gr

Υλοποιήθηκε σήμερα, η δέσμευση του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την καταβολή του υπολειπόμενου 35% των αποζημιώσεων για τις περσινές ζημίες των καλλιεργειών, η οποία είχε διατυπωθεί σε σύσκεψη με τους Υπευθύνους Αγροτικών Θεμάτων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης σε τηλεδιάσκεψη στις 30 Ιουλίου, ανακοίνωση η «γαλάζια» τοπική οργάνωση.

«Αποδεικνύεται έτσι,  ότι οι πληροφορίες για σπάσιμο της πληρωμής και για περαιτέρω καθυστερήσεις ήταν απλώς φήμες που πέφτουν στο κενό. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συντονισμένα και με σχέδιο επιχειρούν τη διόρθωση των παθογενειών και των προβλημάτων που παρουσιάζει διαχρονικά ο ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα στοχεύουν στη συνολική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.

Ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ σε όλα τα στάδια, από τη δήλωση ζημιών μέχρι την εκτίμηση  στο χωράφι, έτσι ώστε να ολοκληρώνεται με ταχύτητα το έργο των εκτιμητών προς όφελος των αγροτών, είναι μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου που θα βοηθήσει καθοριστικά στην καθημερινότητα των αγροτών», επισημαίνει η ΔΕΕΠ Ροδόπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ