ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραβάνης: «Αδικαιολόγητα τα μέτρα για την εστίαση στη Ροδόπη»

Την εξαίρεση της Π.Ε. Ροδόπης από τα νέα μέτρα ζητάει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ο οποίος κάνει λόγο για «άδικες επιλογές» και «αθέμιτο ανταγωνισμό»

fonirodopis.gr

Την αντίδραση του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία τα μπαρ και τα εστιατόρια, από αύριο 11 Αυγούστου, θα κλείνουν από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί.

Αναλυτικά, ο Αντώνης Γραβάνης σημειώνει:

«Τα μέτρα για την εστίαση στην Ροδόπη είναι αδικαιολόγητα. Ενώ σε άλλες περιφέρειες τα μέτρα αφορούν συγκεκριμένους δήμους ή νομούς, για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι οριζόντια.

Η Ροδόπη έχει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με πολλούς άλλους νομούς, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στα μέτρα περιορισμού του ωραρίου. Επομένως τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και άδικων επιλογών.

Επίσης το «μάρμαρο» για μία ακόμη φορά καλείται να το πληρώσει η εστίαση, χωρίς όμως να γίνεται κατανοητή η αποτελεσματικότητα τέτοιων αποφάσεων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται αναγκαία η εξαίρεση της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης από το συγκεκριμένο μέτρο, την οποία θα αιτηθούμε έπειτα από συνεννόηση με τα σωματεία του νόμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ