ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αναστάτωση στην Κομοτηνή από φήμη για διανομέα φαγητού με κορωνοϊό

Την πληροφορία μετέδωσε η αδερφή του εκπαιδευόμενου συνοριοφύλακα που διαγνώστηκε με τον ιό – Επικαλείται ως πηγές της την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο ενώ αποκάλεσε την Κομοτηνή ως «καζάνι που βράζει»

fonirodopis.gr

Αναστάτωση προκάλεσε σε κατοίκους στην Κομοτηνή η φήμη που κυκλοφορεί από χθες ότι ο εκπαιδευόμενος συνοριοφύλακας στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής που διαγνώσθηκε την περασμένη Τετάρτη με κορωνοϊό, κόλλησε τον ιό από έναν διανομέα φαγητού.

Την πληροφορία μετέδωσε η αδερφή του νοσούντα κ. Άννα Σαρηγιάννη, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κω» σχετικά με την περιπέτεια υγείας του αδερφού της.

«Έγινε ιχνηλάτηση και από τον ΕΟΔΥ και από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και από το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου διακομίστηκε πρώτα εκεί και διαπιστώθηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα εστία μόλυνσης ήταν ο διανομέας φαγητού», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλώντας ταυτόχρονα την Κομοτηνή ως «καζάνι που βράζει».

Ωστόσο, η παραπάνω πληροφορία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ενώ σε επικοινωνία που είχαμε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ανεδαφικό» τον ισχυρισμό καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια σχετική επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «καζάνι που βράζει», εικάζουμε ότι η κ. Σαρηγιάννη μάλλον μπέρδεψε την Κομοτηνή με την Ξάνθη και ειδικότερα την περιοχή του Εχίνου. Άλλωστε, μόλις πριν ένα μήνα διενεργήθηκαν μαζικοί έλεγχοι στην πόλη της Κομοτηνής από τους οποίους προέκυψε μόλις ένα θετικό δείγμα σε σύνολο 700 και πλέον δειγμάτων.

Δείτε στο βίντεο τις σχετικές δηλώσεις από το 5:10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ