ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Επιτακτική η ανάγκη πλέον για μαζικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού καθώς στο Τμήμα βρίσκονται 500 και πλέον εκπαιδευόμενοι συνοριοφύλακες

fonirodopis.gr

Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη 29 Ιουλίου σε εκπαιδευόμενο συνοριοφύλακα.

Το κρούσμα αφορά και πάλι εκπαιδευόμενο συνοριοφύλακα ο οποίος εμφάνισε πυρετό τις προηγούμενες μέρες και υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Θυμίζουμε ότι, πριν λίγες μέρες λήφθηκαν δείγματα ανίχνευσης κορωνοϊού από 20 εκπαιδευόμενους συνοριοφύλακες που ήταν στο στενό περιβάλλον του πρώτου κρούσματος ενώ το σύνολο των Αστυνομικών που υπηρετούν στη Σχολή καθώς και οι εκπαιδευόμενοι σε αυτήν υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Μετά και το δεύτερο κρούσμα, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη πλέον για μαζικούς ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού καθώς στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής βρίσκονται αυτή τη στιγμή 500 και πλέον εκπαιδευόμενοι συνοριοφύλακες, με την εκπαίδευση τους να ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου.

Με δεδομένο ότι αμέσως μετά την αποχώρηση τους, αναμένονται στη Σχολή 100 τριετείς δόκιμοι Αστυφύλακες ενώ τον Οκτώβριο θα γίνει η εισαγωγή των νέων επιτυχόντων στη Σχολή Αστυφυλάκων, θεωρούμε ότι οι Υπηρεσίες του ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να διασφαλίσουν ικανό αριθμό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση και να διασφαλιστεί η ατομική και δημόσια υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ