ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΚΑΒΑΛΑ

Συναγερμός στην Καβάλα: Εντοπίστηκαν 24 κρούσματα σε εργοστάσιο της περιοχής

Σε ξενοδοχείο καραντίνας τα κρούσματα – Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ελέγχους στην περιοχή

fonirodopis.gr

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε 24 κρούσματα του κορωνοϊού τα οποία προέκυψαν μετά από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου.

Σύμφωνα με το Kavalapost, ο «συναγερμός» σήμανε όταν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της περιοχής. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες έγιναν έλεγχοι σε 122 υπαλλήλους του εργοστασίου και μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, έγινε σύσταση από τις αρχές στους ιδιοκτήτες για κλείσιμο του εργοστασίου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν εγκατασταθεί σε χώρο του Διοικητηρίου της αντιπεριφέρειας Καβάλας και πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ και κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επιβεβαίωσε 2 επιπλέον θετικά δείγματα από συγγενικά πρόσωπα ήδη γνωστών κρουσμάτων, τα οποία αφορούν σε παιδιά ηλικίας 13 και 17 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ