ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ο Χουλουσί Ακάρ

Μαζί με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας στην περιοχή βρέθηκαν και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να επιθεωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα

fonirodopis.gr

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έφθασε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Μαζί με τον Ακάρ την περιοχή επισκέπτονται και διοικητές του τουρκικού στρατού για να επιθεωρήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στη συνοριακή περιοχή. 

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μετέβη σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Ο Ακάρ και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκαν επίσης και στα σύνορα με την Βουλγαρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση των τουρκικών δυνάμεων. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Ωστόσο επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ