ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εορδαία: Ιερέας προσέβαλε πιστή επειδή φορούσε μάσκα

«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου» φέρεται να είπε ο ιερέας ο οποίος ισχυρίζεται ότι κάποιοι «πληρώθηκαν στην Ελλάδα για να πουν ότι πέθαναν από κορωνοϊό»

fonirodopis.gr

«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», φέρεται να είπε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος σε 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα προστασίας για το κορωνοϊό, κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας. Ο ναός της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας πανηγύριζε προς τιμήν της προστάτιδος Αγίας όταν συνέβη το περιστατικό.

Με προτροπή τοy επιτρόπου της εκκλησίας μάλιστα, ζητήθηκε στην 74χρονη να αποχωρήσει, η οποία και αρνήθηκε. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους πιστούς που ήταν παρόντες.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, της κόρης της 74χρονης. Στην ανάρτησή της η κόρη της 74χρονης, σημειώνει: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν…. μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Η συγκεκριμένη μονή έχει αποσχιστεί από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ιερέας: «Παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου»

Ο πατέρας Ιγνάτιος μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας:

«Υπάρχει παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου μέσω του ΠΟΥ… Αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να περάσουν κάποια πράγματα με δημοκρατία, τα περνάνε με δικτατορία».

Ο πατέρας Ιγνάτιος μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κορωνοϊό πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν».

Όσο για το περιστατικό με τη μάσκα και την πιστή, υποστήριξε:

«Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;» και πρόσθεσε:

«Ειναι ιερός ο χώρος εντός της εκκλησίας, δεν χρειάζονται μάσκες. Εδώ κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός θεραπεύει. Είναι προσβολή για τον χώρο η μάσκα μέσα στον ναό».

«Η εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού και ο Χριστός θέλει το πρόσωπό μας καθαρό», τόνισε.

Ο πατέρας Ιγνάτιος που φέρεται να λειτουργεί αυτόνομα από την Αρχιεπισκοπή και τις οδηγίες που έχει δώσει για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε με σκληρό τόνο και στον αρχιεπισκοπο Ιερώνυμο:

«Ο Ιερώνυμος πιστεύει στον κορωνοϊό γιατί δεν πιστεύει στον Θεό», ενώ κατέληξε: «Ο ΠΟΥ βρήκε ένα ιό και προσπαθεί να επιβάλει μία παγκόσμια δικτατορία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ