ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Παντελεήμων: «Δυστυχώς στη Μητρόπολη μας έρχονται σωρηδόν τα διαζύγια»

«Σας είδα να φωνάζετε για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, όμως για άλλα ουσιαστικότερα ζητήματα, τη βεβήλωση μιας άλλης εκκλησίας όπως είναι η οικογένεια δεν σας είδα να σηκώνετε ανάστημα», είπε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

fonirodopis.gr

«Η Αγία Σοφία, όπως και καμία άλλη εκκλησία, δεν μπορεί να μετατραπεί σε τζαμί», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά τον Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Με αφορμή τα θλιβερά αυτά γεγονότα, ο Μητροπολίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα του στην καθημερινή βεβήλωση «μιας άλλης εκκλησίας», όπως χαρακτήρισε την οικογένεια.

«Δυστυχώς σε εμάς στην Μητρόπολη έρχονται σωρηδόν τα διαζύγια και χάλασαν οι οικογένειες γιατί δεν μπορούσε ο ένας να ζήσει δίπλα στον άλλον», είπε ο Σεβασμιότατος για να προσθέσει ότι «Μη ξεχνώντας και ότι συμβαίνει στη χώρα μας και στον τόπο μας, αναφέρομαι στα θλιβερά γεγονότα, στην προσβολή στη Μεγάλη Εκκλησία, που μας δημιούργησαν αισθήματα θλίψεως. Έπρεπε να αντιδράσουμε σε αυτή την απόφαση αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι η Αγία Σοφία και καμία εκκλησία δεν μετατρέπεται σε τζαμί. Μπορεί να χρησιμοποιείται αλλά δεν γίνεται.

Όμως δεν είδα να αντιδράμε για τις κατ’ οίκον εκκλησίες μας τις οποίες προσβάλλουμε κάθε μέρα. Οι σύζυγοι το στεφάνι τους, οι σχέσεις των γονέων με των παιδιών, οι εργασιακές και ανθρώπινες σχέσεις, αυτές κάθε μέρα προσβάλλονται και όταν έχουμε μια διάλυση μιας οικογένειας τότε έχουμε τη βεβήλωση μιας άλλης εκκλησίας. Αλλά δεν είδα το λαό μας που αυτές τις μέρες έγινε υπερευαίσθητος και έγραψε και είπε και πέταξε το λίθο του αναθέματος, δεν είδα ποτέ σε αυτές τις ουσιαστικές περιπτώσεις της ζωής μας να σηκώνουμε το ανάστημα μας».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον Εσπερινό και τη λιτανεία της ιεράς εικόνας:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ