ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Στυλιανίδης: «Δεν πρέπει να ταυτίζουμε τον μωαμεθανισμό με την πολιτική Ερντογάν»

«Η Ελλάδα εκτός από τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης που διαφοροποιούνται σημαντικά από την απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, έχει ισχυρές σχέσεις με πολλά ισλαμικά κράτη όπως η Αίγυπτος, η Συρία, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία κλπ» σημείωσε ο Βουλευτής Ροδόπης στην Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου

fonirodopis.gr

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να διμεροποιήσει το ζήτημα της Αγίας Σοφίας αλλά και να ταυτίζει τον μωαμεθανισμό στο σύνολο του με την πολιτική Ερντογάν, εξέφρασε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου.

Ο Θρακιώτης πολιτικός επεσήμανε ειδικότερα, ότι οι τοποθετήσεις κάποιων πρέπει να είναι προσεκτικές σε δύο σημεία:

Πρώτον, να μη διμεροποιούν ένα διεθνούς σημασίας ζήτημα και δεύτερον να μη ταυτίζουν τον Μωαμεθανισμό στο σύνολο του με την πολιτική Ερντογάν προτείνοντας να κλείσουν τζαμιά κλπ.

«Διότι η Ελλάδα εκτός από τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης που διαφοροποιούνται σημαντικά από την απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, έχει ισχυρές σχέσεις με πολλά ισλαμικά κράτη όπως η Αίγυπτος, η Συρία, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία κλπ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση υπέρ των Παλιννοστούντων Ποντίων

Εκτός από το παραπάνω ζήτημα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε και το θέμα σχετικά με πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος του Ελληνισμού της Ανατολής (Ποντίων, Θρακών, Καππαδοκών, Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Αν. Ρωμυλίας).

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα, να δράσει οργανωμένα για την διεθνή ανάδειξη και των δύο θεμάτων, αφυπνίζοντας τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την ΠΑΔΕ, δηλαδή τους Έλληνες που είναι εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια άλλων Χωρών.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε να απευθυνθούμε οργανωμένα σε Διεθνείς Οργανισμούς, σε Κυβερνήσεις αλλά και στους λαούς. Συγκεκριμένα μίλησε για την αναγκαιότητα να παρουσιαστεί διεθνώς το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην UNESCO, στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις άλλων Οργανισμών, όπως Συμβούλιο της Ευρώπης, ΝΑΤΟ, ΟΣΕΠ κλπ. καθώς και σε όλα τα εθνικά ή τοπικά Κοινοβούλια του κόσμου (Κογκρέσο των ΗΠΑ, Ρωσική Δούμα, Γαλλικό, Γερμανικό και άλλα Κοινοβούλια).

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επίσης ζήτησε τη συλλογή υπογραφών από διεθνείς προσωπικότητες, Νομπελίστες, διακεκριμένες διεθνείς προσωπικότητες. Υπενθύμισε, ότι αν θέλουμε να τιμούμε στην πράξη τους αδελφούς μας Ποντίους, πρέπει η Επιτροπή μας να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τους αρμόδιους Υπουργούς τώρα.

Συγκεκριμένα:

Να απαιτήσει την αποκατάσταση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους Παλινοστούντες Πόντιους που κόπηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Να καταργηθεί η παράλογη προϋπόθεση της υποχρεωτικής διαμονής των 40 ετών στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν, όσοι Ομογενείς ήλθαν μετά το 1990, αφού πριν δεν μπορούσαν να φύγουν ούτε από τη Σοβιετική Ένωση, ούτε από την Αλβανία.

Να ρυθμιστούν τα στεγαστικά δάνεια των Παλινοστούντων, επειδή δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας πλέον να τα εξυπηρετήσουν με τους όρους του παρελθόντος.

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε, κύριε Πρόεδρε, την αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς, όταν εμείς οι ίδιοι εδώ δεν σεβόμαστε, δεν στηρίζουμε και δεν αναγνωρίζουμε τους αγώνες και τις ανάγκες των συμπατριωτών μας Ποντίων;» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε από το προεδρείο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προς τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να νομοθετήσουν και να αποφασίσουν σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ