ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη: «Εδώ γινόμαστε όλοι Θράκες»

«Το να είσαι δίπλα σε ακρίτες που προστατεύουν τη χώρα μας είναι ιδιαίτερη τιμή», είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» από την Αλεξανδρούπολη όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

fonirodopis.gr

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος συναντήθηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη.

Η κα Αγγελοπούλου συνοδευόταν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. κυρία Ελπίδα Βόγλη.

Ο κ. Μέτιος και η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είχαν στη συνέχεια συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, το Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Νίκο Γαλατούμο και τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Διδυμοτείχου κ. Λεωνίδα Σκερλετόπουλο, παρουσία του μέλους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Ελπίδας Βόγλη, του Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας της Επιτροπής κ. Θανάση Κανταρτζή και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου.

«Εδώ γινόμαστε όλοι Θράκες. Το να είσαι δίπλα σε ακρίτες που προστατεύουν τη χώρα μας είναι ιδιαίτερη τιμή. Είναι και ένα μήνυμα που θέλω να δώσω γιατί βλέπω με πόσο σεβασμό φροντίζετε όλους τους πολίτες, όλες τις διαφορετικές θρησκείες ενώ η γείτονα χώρα φροντίζει μόνο να καλύπτει την ιστορία. Η ιστορία δεν διαγράφεται», δήλωσε μετά τη συνάντηση η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε ότι τόσο η επέτειος των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης όσο και αυτή των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό  αποτελούν μία ιστορική ευκαιρία για να εκπέμψουμε ένα διπλό μήνυμα: από τη μια το σεβασμό προς τις παραδόσεις και την ιστορική μας κληρονομιά και από την άλλη την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία μας για το μέλλον, τις σύγχρονες προκλήσεις και την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ