Ποιος είπε ότι το πολιτικό σύστημα άλλαξε και ότι σήμερα ισχύουν νέα ήθη και έθιμα στη λειτουργία του κοινοβουλίου; Δυστυχώς τα ίδια γίνονται με όσα συνέβαιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους βουλευτές των κομμάτων να είναι απόλυτα συνεργάσιμοι μεταξύ τους προκειμένου να απλώνεται ένα δίχτυ προστασίας για όποιον κινδυνεύει.
Αναφερόμαστε στη διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Άδωνη Γεωργιάδη και την απόλυτη συμπαράταξη όλων των βουλευτών που ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του λαλίστατου εκπροσώπου της ΝΔ.
Πρέπει να πούμε ότι ο νόμος για τη βουλευτική ασυλία ψηφίστηκε προκειμένου να υπάρχει μια προστασία του βουλευτή από αντιδημοκρατικές κινήσεις από μεθοδεύσεις για την ιδεολογική τοποθέτηση του αλλά ο νόμος προχώρησε και στην προστασία του παράνομου βουλευτή και για αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα.
Παλιότερα ένας βουλευτής της ΝΔ θεωρήθηκε ένοχος για το θάνατο μιας φίλης του μετά από ένα ατύχημα και όμως η βουλή δεν δέχτηκε το αίτημα της Δικαιοσύνης για την άρση της ασυλίας του, σήμερα ο Άδωνης Γεωργιάδης κατηγορούμενος για φορολογικές υποθέσεις παραπέμφθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα στη Βουλή με το ερώτημα της άρσης της ασυλίας του.
Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι αν ο Εισαγγελέας δεν διαπίστωνε ενοχή θα έβαζε την υπόθεση στο αρχείο όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο αφού η ενοχή του Άδωνη απεδείχθη περίτρανα και η υπόθεση έφτασε στη Βουλή. Το αποτέλεσμα γνωστό και η απόρριψη της αίτησης με τη συντριπτική πλειοψηφία των 233 ψήφων έναντι ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ έδειξε ότι ακόμη και οι «παπαγάλοι» του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν έτοιμοι για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος ψήφισαν με το βλέμμα στο μέλλον.
Ίσως σκέφτηκαν ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και πιθανόν κάποιοι να βρεθούν στο μέλλον στη θέση του Άδωνη. Ομερτά λοιπόν μεταξύ των βουλευτών και αλίμονο σε κάποιον επαγγελματία που θα βρεθεί κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα της φοροκλοπής.