Η «Απογευματινή» δεν κλείνει προς το παρόν ! Η εφημερίδα πέρασε μια προσωρινή οικονομική κρίση. Ο Βασιλειάδης δήλωσε πως «έγιναν συνδρομητές άνθρωποι που δεν ξέρουν ελληνικά, οι ώμοι μου δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος».
Ο Βασιλιάδης δηλώνει πως «7-8 χιλιάδες λίρες μας σώζουν. Η 12η Ιουλίου που είναι η γενέθλια μέρα μας, και νομίζαμε ότι θα ήταν ημέρα πένθους αλλά μάλλον ανεστάλη». Αυτό δηλώνει ο αρχισυντάκτης της Απογευματινής Μιχάλης Βασιλειάδης που είχε τεθεί στην επικαιρότητα με την είδηση που δημοσίευσε πως θα κλείσει. Το κλείσιμο της εφημερίδας ανεστάλη καθώς έγιναν 60 περίπου εγγραφές συνδρομητών.
Οι ισορροπίες άλλαξαν χάρη στην έκκληση που έκαναν οι Μπασκίν Οράν, Αϊχάν Ακτάρ, Σαμίμ Ακγκιονούλ και την καμπάνια που άρχισε στο πανεπιστήμιο Μπιλγκί βρέθηκε μια προσωρινή λύση. Μένει πίσω ένα μεγάλο ερώτημα. Ο Βασιλειάδης θέτει το ερώτημα «με κουβαλητό νερό μέχρι πότε μπορείς να κινείς τον μύλο;». Λέει πως η ριζική λύση μπορεί να επέλθει μόνο μέσω εφαρμογής θετικών διακρίσεων για αυτή την εφημερίδα που ούτως η άλλως επήλθε σε αυτή τη θέση από τις αρνητικές διακρίσεις του νόμου για τον τύπο. Δηλώνει πως «Αγγελίες 7-8 χιλιάδων λιρών θα μας έσωζαν. Κάθε μέρα έχουμε 200-300 λίρες ζημιά. Άλλωστε δουλεύω χωρίς να παίρνω χρήματα. Λογαριασμοί τηλεφώνου και νοίκια μαζεύονται. Από το 1964 και μετά αυτό το ποτήρι γεμίζει. Η οικονομική κρίση της Ελλάδας δεν αποτέλεσε τον λόγο για την δική μας οικονομική κρίση, ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Αυτή ήταν μια εβδομάδα που χτύπησε ιδιαίτερα τον Βασιλειάδη. Εξηγεί με στεναχώρια την αιμορραγία της εφημερίδας από το 1964 : Στην Κωνσταντινούπολη ζούνε 610 οικογένειες Ρωμιών. Το τιράζ της εφημερίδας είναι 60 φύλλα. Φτάσαμε στο 100% του κόσμου μας. Αυτή η εφημερίδα κατά την δεκαετία του 20 και του 30 που λούσε 30 χιλιάδες φύλλα, πουλώντας περισσότερα από κάθε άλλη στην Τουρκία. Ακόμα και οι ανταλλάξιμοι που ήρθαν από την Ελλάδα αυτήν διάβαζαν. Η κατάσταση άλλαξε μετά το 1964. Ο τότε ιδιοκτήτης της εφημερίδας για να μπορέσει να σταθεί πούλησε το διαμέρισμα του στην Αθήνα.
Φοιτητές ξεχώρισαν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους
Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση υπάρχουν και ελπιδοφόρα μηνύματα για τον Βασιλειάδη. Όπως ένας καθηγητής που έγινε συνδρομητής λίγο πριν να πάει για εγχείρηση.
Ο Βασιλειάδης αναφέρει : «Άνθρωποι που δεν ξέρουν ελληνικά γράφτηκαν συνδρομητές μόνο για να βοηθήσουν. Είδαμε μια στήριξη που μας συγκίνησε. Μας πήρε τηλέφωνο μια κυρία και μας είπε ¨Δώστε μου αμέσως τον αριθμό λογαριασμού σας, δεν μπορώ να το αφήσω για αύριο γιατί αύριο εγχειρίζομαι¨. Δηλαδή την ώρα που πήγαινε για εγχείρηση σκεφτόταν να γραφτεί συνδρομήτρια. Φοιτητές ξεχώρισαν από το χαρτζιλίκι τους χρήματα για να γίνουν συνδρομητές σε μια εφημερίδα που δεν μπορούνε να διαβάσουν. Πριν λίγο τηλεφώνησε ο Οράλ Τσαλισλάρ και μου είπε ¨να γραφτώ και εγώ¨ και με συγκίνησε πολύ».