Τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνταγματάρχη Καντάφι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο Λίβυος ηγέτης τόνισε στον Γ.Παπανδρέου, με στόχο να το διαβιβασεί στους Ευρωπαίους ηγέτες, πως «οποιαδήποτε επιβουλή» κατά της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της βόρειας Αφρική αλλά και της Ευρώπης.
Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λιβύη, επιβεβαίωσαν πως ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ.Καντάφι, στον οποίο, αφού άκουσε τις απόψεις του για τα συμβαίνοντα στη χώρα, υπογράμμισε τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Γ.Παπανδρέου, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της βίας που προκαλεί αυξανόμενο αριθμό θυμάτων και εντείνει την πιθανότητα εμφυλίου.
Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο της Λιβύης Jana, είχε μεταδώσει νωρίτερα πως ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι προειδοποίησε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εναντίον «οποιασδήποτε επιβουλής» κατά της χώρας του.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Μ.Καντάφι προειδοποίησε πως «οποιαδήποτε επιβουλή κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της βορείου Αφρικής, στην περιφέρεια της Μεσογείου και στην Ευρώπη».
«Η Ελλάδα είναι μία χώρα φίλη της Λιβύης και δύναται να διαβιβάσει τη συμβουλή αυτή στις χώρες της ΕΕ», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Jana, χωρίς να προσθέτει άλλη λεπτομέρεια, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.