Σε τροχιά κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες της Ροδόπης, όπως αποφασίστηκε στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιανουαρίου στο Μπλόκο της Κομοτηνής.
Οι παραγωγοί αποφάσισαν να διατηρήσουν τη δύναμή τους στο δρόμο, συντονίζοντας παράλληλα τα επόμενα βήματά τους με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και εστιάζοντας στα ιδιαίτερα προβλήματα που πλήττουν τη Θράκη.
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, Νίκος Μποτρότσος, περιέγραψε το πλαίσιο των αποφάσεων, υπογραμμίζοντας πως η στάση των αγροτών θα επαναξιολογηθεί μετά τις κρίσιμες επαφές στην πρωτεύουσα.
Κεντρικό ζήτημα για την περιοχή αποτελεί το σύστημα «monitoring», το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στις πληρωμές και την καθημερινότητα των αγροτών της Ροδόπης και του Έβρου.
Ο κ. Μποτρότσος δήλωσε σχετικά με τις αποφάσεις του μπλόκου:
«Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέλευση στο μπλόκο, πήραμε σαν απόφαση ότι θα συνεχίσουμε τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή και το Σάββατο με τον τρόπο που είμαστε στημένοι τώρα και μετά θα ξαναμιλήσουμε, θέλοντας να δούμε τι θα κάνουν και τα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Επίκειται και μια συνάντηση θεσμική οι αγρότες του Έβρου και της Ροδόπης σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της περιοχής μας που είναι το monitoring. Εννοείται, επειδή θα πάμε στην συνάντηση, θα του θέσουμε και όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο, να δούμε τι απαντήσεις θα πάρουμε και πάλι με συνέλευση του μπλόκου θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο στην Αθήνα».
Οι αγρότες της περιοχής αναμένουν τα αποτελέσματα του ραντεβού της Πέμπτης προκειμένου να καθορίσουν αν θα κλιμακώσουν τη στάση τους ή αν θα προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεων, πάντα σε συνάρτηση με το πανελλαδικό κλίμα που διαμορφώνεται.
Όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή στο ρεύμα προς Ξάνθη. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, εφαρμόζονται ειδικές ρυθμίσεις για τα αυτοκίνητα που κινούνται από Αλεξανδρούπολη. Οι οδηγοί εξέρχονται από τον δυτικό κόμβο Κομοτηνής και επανεισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από το ίδιο σημείο, προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση σε άμεση εγγύτητα με τα παρατεταγμένα τρακτέρ.
«Δεν είμαστε φασίστες, είμαστε αγρότες με οικονομικό πρόβλημα»
Στη συνέλευση των αγροτών μίλησε ο 83χρονος Κωνσταντίνος Τρελάκης, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη μέρα στο Μπλόκο της Κομοτηνής. Με λόγο αιχμηρό και γεμάτο αλήθειες, ευχαρίστησε τους πολίτες της Ροδόπης για τη στήριξη και απάντησε με τον δικό του τρόπο στα όσα ακούγονται για τις κινητοποιήσεις.
Δείτε το βίντεο από την ομιλία του:





























































