Χριστούγεννα στο μπλόκο της Εγνατίας, στο ύψος της Κομοτηνής, ετοιμάζονται να κάνουν οι αγρότες της Ροδόπης. Σήμερα, οι παραγωγοί στόλισαν τα τρακτέρ τους με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ενώ στο σημείο έχει στηθεί πλέον και σκηνή, δηλώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν.
«Χριστούγεννα εδώ», αναφέρει ο αγρότης Σταύρος Κοσουτζής, που βρίσκεται καθημερινά στο μπλόκο και συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Η παρουσία τους ενισχύεται και από την τοπική κοινωνία. Επαγγελματίες της Κομοτηνής προσφέρουν νερά, χυμούς και τρόφιμα, στηρίζοντας τον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι στόχος τους δεν είναι μία γιορτινή παραμονή αλλά η διεκδίκηση. «Δεν θα ανάψουμε μαγκάλια, δεν θα υπάρχει τσίπουρο ή αλκοόλ. Θα τη βγάλουμε με φασολάδα και χυμό. Δεν ήρθαμε εδώ για διακοπές ή για να ψήνουμε. Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε και μόνο γι’ αυτό», τονίζουν χαρακτηριστικά.
























































