Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου ενάντια στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού, σε συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, στις 20:30, στο θερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Κομοτηνής, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του αείμνηστου Γιάννη Καρυπίδη «Άπληστον κέρδος» (διάρκειας 70 λεπτών), το οποίο διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2013. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή το videoclip «Ορφέας των Ζωναίων» του δημιουργού Χρήστου Χατζόπουλου.
Τιμητικές βραβεύσεις
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Επιτροπή θα τιμήσει για τη συμβολή τους στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού τους πρώην προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) – Παραρτήματος Θράκης, Σταύρο Τσάγκο και Νίκο Παπαθανασίου.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, με ελεύθερη είσοδο, και οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά.































































