Ο λόγος για την κ. Ελίφ Αλή Σαρήογλου, η οποία με τη συμμετοχή της κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα επισκεπτών και κριτών
Μια ξεχωριστή συμμετοχή υπήρχε φέτος στο διαγωνισμό Ποντιακής Γαστρονομίας που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς» στο Θρυλόριο Ροδόπης.
Ο λόγος για την κ. Ελίφ Αλή Σαρήογλου, μια Τουρκάλα Πόντια από την Τραπεζούντα, η οποία με τη συμμετοχή της κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα των επισκεπτών. Η ίδια όπως μας δήλωσε -με τη βοήθεια μεταφραστή καθώς δεν γνωρίζει ελληνικά- μένει στην Κομοτηνή εδώ και 10 περίπου μήνες και αποφάσισε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό επειδή είναι λάτρης της ποντιακής κουζίνας.
Η συνταγή με την οποία έλαβε μέρος ήταν το χαψοπίλαφο, παραδοσιακό ποντιακό φαγητό, το οποίο παρουσίασε με τρόπο που μαγειρεύουν οι Τούρκοι Πόντιοι, κάτι το οποίο εντυπωσίασε τους κριτές του διαγωνισμού από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
Ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της έκανε και η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Κερασούντα και το Γαρς» κ. Χρύσα Μαυρίδου, η οποία δήλωσε ότι «φέτος έχουμε και την Ελίφ από την Τουρκία που μαγειρεύει χαψοπίλαφο, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Την ευχαριστώ πάρα πολύ που είναι εδώ. Τα χαψία, το ψάρι του Ευξείνου Πόντου θα το βρείτε σε πολλές εκδοχές μαγειρεμένο. Η Ελίφ μας θυμίζει ότι η κουζίνα αυτή συνεχίζει να υπάρχει μέχρι και σήμερα στον Πόντο».
[TheChamp-Sharing]