Την υποψηφιότητα του για το Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσιάζει στους αναγνώστες της ΦΩΝΗΣ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Κυμπαρίδης.
«Η πρόταση που μου έγινε από τη Νέα Δημοκρατία, να συμμετέχω στα Ευρωψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά τιμητική για το πρόσωπο μου αλλά και για την περιοχή από την οποία κατάγομαι και στην οποία εγώ βιώνω την καθημερινότητά μου. Είναι πλέον σαφές ότι η Θράκη έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη εκπροσώπησης σε ένα ψηφοδέλτιο, ώστε να τονιστεί ο ιδιαίτερα σημαντικός της ρόλος στην Ευρώπη, αφού όπως βλέπουμε από τα στοιχεία, η παρουσία της δεν ήταν τόσο εμφανής αφού ουδέποτε προωθήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Ευρωπαϊκή προοπτική της. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και το γεγονός ότι είναι ίσως η φτωχότερη ή από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης.
«Αυτό το οποίο θα ενδιέφερε πρωτίστως έμενα ως επαρχιώτη υποψήφιο Ευρωβουλευτή είναι να προωθηθούν ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια μας όπως για παράδειγμα τα ζητήματα που εντοπίζονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι Ρομά, όπως είναι οι Παλιννοστούντες Πόντιοι, όπως είναι κάποιες άλλες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την κατάσταση στην χώρα μας. Αυτό λοιπόν είναι ένα κομμάτι που θα με ενδιέφερε και νομίζω ότι αγγίζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη μια και η ευαισθησία προέρχεται από ένα χώρο όπως είναι η Ευρώπη»
Θεωρώ ότι εμείς οι Θρακιώτες αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι η τόνωση της δικής μας αξιοπρέπειας, της δικής μας δυναμικής για να αναδείξουμε τελικά μια αναξιοποίητη περιοχή που μπορεί να αποδώσει στους τομείς ανάπτυξης που όλοι επιθυμούμε, είτε αυτοί εντοπίζονται στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής, είτε στο κομμάτι του τουρισμού, είτε όμως και στο κομμάτι της βιομηχανίας μια και οι υποδομές υφίστανται. Απλά αυτές τις προοπτικές θα πρέπει να τις αναδείξουμε με την συμμετοχή μας στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να μπορέσουμε, με την καθαρή μας πρόταση να ζητήσουμε την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Οι προτεραιότητες που τίθενται ξεκινούν από τη θεσμική θέση που έχει ο κάθε Ευρωβουλευτής. Ο Ευρωβουλευτής δεν είναι αυτός που λειτουργεί μόνο στα πλαίσια του δικού του κομματικού σχηματισμού, αλλά έχει την θεμελιώδη υποχρέωση να αναδείξει τα προβλήματα των συμπολιτών του, ώστε να συζητηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οργάνων της για να υπάρξουν αποφάσεις. Όσον αφορά την δική μου οπτική των πραγμάτων, θα έλεγα ότι ένα κομμάτι που γνωρίζω πολύ καλά και στο οποίο νομίζω ότι χρειάζεται η παρέμβαση της χώρας μας, είναι το κομμάτι της δικαιοσύνης εκεί πρέπει να υπάρξουν τομές. Θα πρέπει να υπάρξει μια σωστή μελέτη, ώστε η χώρα μας να βοηθηθεί σημαντικά σε υποδομές και εξοπλισμό ώστε να μπορεί να δουλεύει πιο σύγχρονα και σε καλύτερους χρόνους προσπερνώντας την ιδιομορφία της γεωγραφίας της.
Όπως προανέφερα, αυτό το οποίο θα ενδιέφερε πρωτίστως έμενα ως επαρχιώτη υποψήφιο Ευρωβουλευτή είναι να προωθηθούν ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια μας όπως για παράδειγμα τα ζητήματα που εντοπίζονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι Ρομά, όπως είναι οι Παλιννοστούντες Πόντιοι, όπως είναι κάποιες άλλες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την κατάσταση στην χώρα μας.
Αυτό λοιπόν είναι ένα κομμάτι που θα με ενδιέφερε και νομίζω ότι αγγίζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη μια και η ευαισθησία προέρχεται από ένα χώρο όπως είναι η Ευρώπη. Η στάση των Ευρωπαίων ήταν αυτή που ανέδειξε πολλές φορές ζητήματα ανθρώπινης σχέσης και συνοχής μιας κοινωνίας, ήταν αυτή που με τον διαφωτισμό έδωσε οράματα και ιδέες και αυτό νομίζω ότι θα πρέπει ως ένα σημείο να αναγεννηθεί στην νέα Βουλή που θα συγκροτηθεί μετά από τις εκλογές της 25η Μαΐου, έτσι ώστε να ξαναδώσουμε το στίγμα της Ευρώπης που δεν συναλλάσσεται μόνο στο οικονομικό επίπεδο αλλά έχει και βαθιές κοινωνικές και ανθρώπινες ευαισθησίες που αφορούν την κοινωνία και τους ανθρώπους και τις δομές της.
Στις δύσκολες μέρες που περνάμε χρειάζεται δύναμη, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, ο ατομισμός, ο εγωκεντρισμός που μας διακατέχει παραμερίζεται, χάριν του γενικότερου καλού. Δεν είναι ώρα για κομματικές ή άλλου είδους εκμεταλλεύσεις και εξυπηρετήσεις σκοπιμοτήτων. Είναι η ώρα να πούμε την αλήθεια, ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενεές. Σαν ένα ελάχιστο προς αυτές χρέος. Σαν ένα χρέος στον εαυτό μας και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας, οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να ενημερώσουμε και να προτείνουμε επιχειρηματολογώντας. Μόνο με τις ορθά διατυπωμένες προτάσεις και τα επιχειρήματα, μπορούμε να δώσουμε πνοή στη χώρα μας, ζητώντας από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στήριξη και βοήθεια και όχι οριζόντιες πολιτικές και μέτρα που αδικούν κατάφωρα όλους τους Έλληνες Πολίτες.
Είναι λοιπόν ευθύνη και χρέος μας στις κρίσιμες εκλογές που διεξάγονται στις 25 Μαΐου για την ανάδειξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, ως χώρα αλλά κι ως περιοχή για να καταδειχτεί καταρχήν ότι υπάρχει μια αναστροφή της άσχημης πορείας που είχε η χώρα και αυτό βέβαια με την ανάσα που εδόθη τελευταία όπως όλοι γνωρίζουμε με την έξοδο μας στις αγορές. Είναι ένας εξαιρετικά κομβικός χρόνος αυτός τον οποίο βιώνουμε αυτήν την στιγμή, ώστε να μπορέσει να υπάρξει θετική ψυχολογία.
Γιατί ξέρουμε όλοι ότι και η ανάπτυξη και το άνοιγμα στις αγορές και η εύρυθμη λειτουργία των κρατών, στηρίζεται σε ένα σύστημα που αφορά τις διεθνείς μας σχέσεις τις σχέσεις με τις τράπεζες που μπορούν να μας δανείσουν χρήματα. Έχοντας μια αλλαγή στο κλίμα της ψυχολογίας, μπορούμε να προσδοκούμε σε ανάταξη της οικονομίας μας ώστε να μην έχουμε αυτήν την κηδεμονία που είχαμε μέχρι σήμερα και να μπορέσουμε γρήγορα να αποδεσμευτούμε και από τα μνημόνια αλλά και από τις δεσμεύσεις οι οποίες έχουν απορρέουν από αυτά.
Αδικήσαμε αυτή τη χώρα, τη βεβηλώσαμε και την ποδοπατήσαμε, λες και τη μισήσαμε! Καιρός για μια άλλη προσέγγιση» σημειώνει ο κ. Κυμπαρίδης.
Ποιος είναι ο Γιώργος Κυμπαρίδης
Ο Γιώργος Κυμπαρίδης γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1967 στην Κομοτηνή. Αποφοίτησε το έτος 1990 από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκεί ευδόκιμα το λειτούργημα του Δικηγόρου από το έτος 1992 μέχρι σήμερα. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Ν.Π.Δ.Δ. Πε.Σ.Υ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, από τον Οκτώβριο 2003 έως τον Μάιο 2005.
Επίτιμο μέλος του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μέλος της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αντικείμενο την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων και των υπουργικών αποφάσεων που προβλέπονται στο άρθρο 5 «Δικηγόροι» του ν.3919/2011.
Το έτος 1996 έως 1999 εξελέγη τακτικό μέλος του Δ.Σ του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Ροδόπης, εκτελώντας χρέη Γενικού Γραμματέως. Από το έτος 1999 έως 2008 τακτικό μέλος της Διοικήσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Τα έτη 2008, 2011 και 2014 εκλέγεται για τρεις συνεχόμενες θητείες Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Το έτος 2011 εξελέγη δεύτερος σε σταυρούς προτιμήσεως στη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.
Από το έτος 2002 έως το έτος 2005, διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΝΟΚΕ) της Νομαρχίας Ροδόπης. Πρόεδρος του ιδρύματος απονομής υποτροφιών σε σπουδαστές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων «ΜΟΣΧΙΔΗ – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος «Παπανικολάου» στην Κομοτηνή. Παντρεμένος από το 1995 με την Ειρήνη Χατζηγιάννογλου, με την οποία απέκτησε μια κόρη την Χρύσα, δέκα έξι (16) ετών σήμερα.