Και η Ροδόπη συμπεριλαμβάνεται μέσα στις περιοχές που οι κάτοικοι τους κατανάλωσαν κρέας αλόγου. Οι έρευνες του ΕΦΕΤ απέδειξαν ότι σε συσκευασίες συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και σε λουκάνικα και σαλάμια χρησιμοποιήθηκε αλογίσιο κρέας.
Οι έρευνες είναι δειγματοληπτικές που σημαίνει οτι όταν βρίσκεται ένα δείγμα η αλήθεια είναι ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα.
Αυτό βέβαια δεν πρέπει να προβληματίζει τους συντοπίτες μας γιατί πριν λίγα χρόνια η Κομοτηνή πρωτοστατούσε στην κατανάλωση αντίστοιχων ζώων. Μια ταβέρνα της περιοχής του σταθμού μια φορά την εβδομάδα σερβίριζε μόνο κρέας γαϊδουριού. Η ταβέρνα είχε το όνομα «Η Γαϊδούρα».