Εκπαιδευτική εκδρομή στο αρτοποιείο «Λεχούδης» στον Ίασμο Ροδόπης πραγματοποίησαν μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου. Στο εργαστήριο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του αρτοποιείου, να δούν τον εξοπλισμό, να ενημερωθούν για τις πρώτες ύλες, για τη διαδικασία παραλαβής τους, για τα είδη του άρτου, για τη διαδικασία παραγωγής του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων, την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την προώθηση των προϊόντων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε η υπεύθυνη του εργαστηρίου είπε ότι τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από την κατανάλωση ψωμιού και λιγότερο από τα άλλα προϊόντα. Όπως φαίνεται σύγχρονος τρόπος ζωής δεν έχει επηρεάσει ακόμη στην περιφέρεια την κατανάλωση ψωμιού.
Βέβαια τα πρατήρια στις πόλεις, όπως π.χ. στην Κομοτηνή, πωλούν περισσότερα αρτοπαρασκευάσματα, ιδίως όταν οι φοιτητές βρίσκονται στην πόλη. Τέλος σε ερώτησή μαθητών σχετικά με την οικονομική κρίση, παρατήρησε ότι η κρίση επηρέασε την κατανάλωση ψωμιού αλλά κυρίως των αρτοπαρασκευασμάτων που τώρα οι πελάτες τα θεωρούν είδη πολυτελείας.
Τις εντυπώσεις και τις γνώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές θα κληθούν να τις παρουσιάσουν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και σε μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε εκπαιδευτικό ταξίδι για αυτόν το σκοπό στην Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στα πλαίσια του προγράμματος Comenius.