Ενημερωτικό φυλλάδιο κατά των ναρκωτικών διανέμει εδώ και αρκετό καιρό ο Δήμος Κομοτηνής στους δημότες της πόλης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, στο οποίο περιέχονται μηνύματα στην ελληνική και την τούρκικη γλώσσα.
Η επιλογή της τούρκικης ήταν αυτή που προκάλεσε και τις έντονες αντιδράσεις της δημοτικής συμβούλου, Βούλας Νεστωράκη, στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.
«Δεν έχω πρόβλημα με τη χρήση της τούρκικης γλώσσας σε ένα φυλλάδιο του Δήμου» είπε η κ. Νεστωράκη για να προσθέσει όμως «έχω πρόβλημα με τη χρήση μόνο της τούρκικης. Στην Κομοτηνή εκτός από τουρκόφωνοι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα που μιλάει ρώσικα αλλά και αρμένικα».
«Γιατί να μην υπάρχει και σ’ αυτές τις γλώσσες κάποιο μήνυμα και να γίνεται διάκριση» αναρωτήθηκε η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης απαντώντας στην απορία της κ. Νεστωράκη είπε πως «ενημερώσαμε το ΚΕΘΕΑ για αυτό που λέτε όμως μας είπαν ότι δεν είχαν υπαλλήλους που να μπορούσαν να μεταφράσουν τα μηνύματα αυτά στη ρώσικη και στην αρμένικη παρά μόνο στην τούρκικη. Πάντως, όσον αφορά τους παλιννοστούντες και τους τουρκόφωνες υπάρχει μια διαφορά. Οι παλιννοστούντες επιθυμούν να απεμπλακούν από τη χρήση της ρώσικης και χρησιμοποιούν ολοένα και πιο πολύ μόνο τα ελληνικά».
Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σπάρτακος», Νεκτάριος Δαπέργολας, ο οποίος όμως πρότεινε να αναγράφεται εφεξής σε αντίστοιχα φυλλάδια μόνο η ελληνική. «Δεν υπάρχει επίσημα κατοχυρωμένη η τουρκική ούτε καμιά άλλη γλώσσα στη χώρα ή την περιοχή. Επίσημη γλώσσα είναι μόνο τα ελληνικά και οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να χρησιμοποιούν μόνο αυτά» σημείωσε ο κ. Δαπέργολας.