Ντόμινο καταλήψεων στα πανεπιστήμια της χώρας φέρνει η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών παρά το γεγονός ότι τίθεται σε κίνδυνο η εξεταστική περίοδος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτές τις κινητοποίησες οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο, με την παράταξη της ΠΑΣΠ να αντιτίθεται και αυτή στο νόμο, με πολλά στελέχη της μάλιστα να τάσσονται υπέρ των καταλήψεων.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις λίγες φορές που υπάρχει ένα είδος σύμπνοιας των φοιτητικών παρατάξεων, καθώς η πλειοψηφία των μελών τους, ανεξαρτήτως εάν είναι υπέρ των καταλήψεων ή εναντίον, στηρίζουν κινητοποιήσεις.
Η παράταξη της ΔΑΠ του Οικονομικού τμήματος της Νομικής εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση εναντίον του νόμου, και επέκρινε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς βουλευτές, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά για τη συναίνεση του κόμματος στην ψήφιση του νομοσχεδίου.
«Η θέση μας απέναντι στο νέο Νόμο είναι αρνητική και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στις επιταγές του κου George Papandreou, της κας Anna Diamantopoulou, του κου Antonis Samaras, του κολλητού της Υπουργού Παιδείας κου Aris Spiliotopoulos και όλων όσων ονειρεύονται τη διάλυση των Πανεπιστημίων και την συγχώνευσή τους με τα πολιτικά κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ΔΑΠ.
Ο επικεφαλής της ΔΑΠ στο Οικονομικό της Νομικής διεγράφη, και κύκλοι της νεολαίας της ΝΔ τονίζουν ότι η διαγραφή δεν οφείλεται στο ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής μπορεί να διατυπώνει διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί υβριστική φρασεολογία για κανέναν.
«Το μοντέλο της συνδιοίκησης των Πανεπιστημίων με τις παρατάξεις έχει τελειώσει και όσοι θέλουν αυτό να το μεταφράσουν ως τέλος της Δημοκρατίας κατανοεί ο καθένας ότι έχουν ένα ίδιο συμφέρον» σχολίασε η υπουργός Παιδείας κυρρία Άννα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της στον Σκάι.
«Εγώ είδα τις ανακοινώσεις συγκεκριμένων οργάνων της ΠΑΣΠ και συγκεκριμένων οργάνων της ΔΑΠ, που είναι εναντίον του Νόμου, δεν μπαίνουν όμως στην ουσία. Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να μπει στην ουσία όπως και οι παρατάξεις. Είναι σαφές πλέον στο Νόμο, οι παρατάξεις δεν έχουν λόγο στα Όργανα Συνδιοίκησης» πρόσθεσε η κυρία Διαμαντοπούλου.