Συνάντηση με τον ΥΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχαν φορείς της περιοχής ώστε να εκφραστεί η ενιαία πολιτική βούληση των τοπικών κοινωνιών στο συγκεκριμένο ζήτημα του χρυσού.
Ο κ. Χαρίτου, επικεφαλής της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας, αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωσε πως «με βάση όσα είχαν προηγηθεί κυρίως με τις δηλώσεις και τις ενέργειες του ίδιου του υπουργού για την αδειοδότηση της εταιρείας χρυσού στο Πέραμα Έβρου. Θεωρούμε σημαντικό ότι δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα, ζητώντας τις θέσεις του Περ/κού Συμβουλίου ΑΜΘ για το θέμα, παρότι οι θέσεις αυτές είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί σε όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις και υπουργούς εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Δυστυχώς παρά τις επίμονες παρεμβάσεις εκπροσώπων της περιοχής να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει στην αδειοδότηση των εταιρειών χρυσού στο Πέραμα Έβρου και στις Σάπες Ροδόπης, αρνήθηκε να αναλάβει τέτοια δέσμευση.
Είναι φανερό ότι οι ισχυρότατες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους, που έκφρασε με απόφασή του το Περ/κό Συμβούλιο ΑΜΘ καθώς και το ρευστό πολιτικά και εκλογικά κλίμα που κινείται η χώρα, υποχρεώνουν τοπικά κυβερνητικά στελέχη κατ΄ επέκταση την κυβέρνηση και κυρίως τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου να επανασχεδιάσουν τις κινήσεις τους.
Κατά τη γνώμη μας δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, καμία θριαμβολογία, αλλά κοινωνική εγρήγορση μέχρι να ματαιωθούν οριστικά τα σχέδια που οδηγούν στην παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής μας».