Προβληματισμούς, αιχμές κατά υπουργών και ανησυχία για την οικονομική κατάσταση εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις παρεμβάσεις τους μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν έλειψαν οι αναφορές στην ανάγκη δομικού ανασχηματισμού ή και πρόωρες εκλογές.
Η Μαρία Θεοχάρη υπερασπίστηκε το δικαίωμα των βουλευτών να διατυπώνουν την άποψη και τις διαφωνίες τους, ωστόσο με στόχο συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού έργου και όχι προσωπικούς στόχους.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο της επιμήκυνσης, χωρίς «κούρεμα», ενώ αντίθετα ο Έκτωρ Νασιώκαςζήτησε άμεση αναδιάρθωση του χρέους.
Προβληματισμό για το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη που προβλέπει ο οδικός χάρτης εξέφρασε ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ξεφύγει από τη «μεταρρυθμιστική κόπωση».
Θα μπορέσουμε, αλλά όλοι μαζί και εάν εμβαθύνουμε τις ρήξεις και επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, ανέφερε ο Οδυσσέας Βουδούρης, χαρακτηρίζοντας σωστή την πολιτική που χαράσσεται.
Πάντως, είπε ότι η δυσαρέσκεια που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, υπάρχει, αποδίδοντας το γεγονός στο χάσμα που, όπως υποστήριξε, υπάρχει ανάμεσα στην πολιτική που χαράσσεται και που υλοποιείται.
Συμπλήρωσε δε ότι στο σχέδιο που τους διανεμήθηκε σήμερα δεν αποτυπώνονται οι ανησυχίες και οι αγωνίες μας.
Την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού εξήρε ο Χρήστος Μαγκούφης,τονίζοντας ότι ο οδικός χάρτης είναι υπόθεση όλων μας και τασσόμενος υπέρ της λογικής της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.
Δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουπλής,ενώ ο Νίκος Σαλαγιάννης εξέφρασε προβληματισμό για το κατά πόσο έχει εξασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή των βαρών.
Η Σούλα Μερεντίτη έκανε λόγο για υπουργούς της κυβέρνησης που δεν ακούν παράπονα και παρατηρήσεις βουλευτών.
Ο Γιάννης Βούρος παρατήρησε ότι από τον οδικό χάρτη λείπει η «σελίδα» που αναφέρεται στον πολιτισμό.
«Η αντίληψη όλων είναι ότι η χώρα μας είναι αξιόπιστη με έναν αξιόπιστο πρωθυπουργό που μπορεί με ευχέρεια να χειρίζεται τα ζητήματα της χώρας» επεσήμανε ο Ευτύχης Δαμιανάκης, υποστηρίζοντας ότι στο εσωτερικό υπάρχουν προβλήματα, όπως συντονισμού. Επανέλαβε δε την πρότασή του για δημιουργία Κέντρου σχετικά με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Ο τελευταίος που τοποθετήθηκε ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΒουλήςΑπόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι κανένας δεν είναι αλάθητος ούτε και αναντικατάστατος, για να προσθέσει ότι τιμά όσους έχουν αναλάβει τους τομείς του κράτους και της οικονομίας, όπου όμως, όπως συμπλήρωσε, έχουν σημειωθεί και τα μεγαλύτερα λάθη.
Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και για τα έσοδα.
Σχετικά με τα φαινόμενα βίας και ανομίας, με αφορμή την Κερατέα και τους Αγίους Ανάργυρους, ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε λάθος εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον παραλληλισμό όσων συμβαίνουν σήμερα σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2008, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες τώρα είναι στοχευμένες και «γνωρίζουν (οι πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων) ότι ένα σοσιαλιστικό κόμμα δεν μπορεί να αντέξει έναν νεκρό στην Κερατέα ή στους Αγ. Αναργύρους».