Με κάθε είδους λαμπρότητα και τιμές εορτάστηκε η 190η επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Μαρτίου, με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, τμήματα του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Φωτογραφίες από την παρέλαση στην Κομοτηνή δείτε ΕΔΩ
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος μετά και το τέλος της παρέλασης σημείωσε ότι «σε κλίμα πνευματικής λαμπρότητας αλλά και απλότητας, όπως ταιριάζει στις μέρες μας, η Κομοτηνή, η Θράκη, η Ελλάδα γιόρτασε τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Παίρνει κανείς κουράγιο όταν βλέπει τόσα νέα παιδιά και όλη τη πόλη σε πάνδημη συμμετοχή, να τιμά τους αγώνες των προγόνων μας, να τιμά την εθνική μνήμη, γιατί χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ιστορία και δεν υπάρχει και σύγχρονη υπόσταση».
Ο Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, σημείωσε ότι «το μήνυμα που διατρέχει σε όλη μας την ιστορική διαδρομή και πρέπει να κρατάμε έαυλο στη μνήμη μας είναι η ενότητα των Ελλήνων. Θεωρώ ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα, είναι επιβεβλημένο, είναι εθνική ανάγκη, να υπάρχουν στο ίδιο τραπέζι του επικοινωνιακού διαλόγου όλα τα πολιτικά κόμματα και να αρθρώσουν επιτέλους τη γλώσσα της πατρίδας, τη γλώσσα της Ελλάδας».
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα τόνισε ότι «Ημέρα ιστορικής μνήμης η σημερινή. Διπλή γιορτή και για την πατρίδα μας και για την Ορθοδοξία. Η Κομοτηνή τίμησε αυτή την ημέρα. Τα πρόσωπα των παιδιών που παρέλασαν ήταν φωτεινά και αυτό είναι που μας γεμίζει με αισιοδοξία σε αυτούς τους καιρούς, στους οποίους χρειαζόμαστε αισιόδοξα πρόσωπα και προοπτικές».
Τέλος, ο Αθανάσιος Ζάχος, Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, αφού έστειλε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο έδωσε συγχαρητήρια «σε όλα τα τμήματα του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας που συμμετείχαν στην πραγματικά μεγαλειώδη και άριστη παρέλαση, με την οποία αποδείχθηκε η άρτια εκπαίδευση, η ευσυνείδητη πειθαρχία και προπαντώς το υψηλό ηθικό όλων των τμημάτων που έλαβαν μέρος».
Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του κ. Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού συμμετέχουν στις παρελάσεις της πόλης της Κομοτηνής και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων αποτίοντας έτσι φόρο τιμής σε όλους τους ηρωικούς μας νεκρούς που συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες του έθνους.
Ωραία η παρέλασή μας! Και του χρόνου! Αλλά της Σύρου η καλύτερη για φέτος!!! http://www.youtube.com/watch?v=674pnI4a9lk
http://vandhmotiko.blogspot.com/ (Δ2- 4ο Δημ.Σχ. Κομοτηνής)
KALA RE GIATI KOPSATE TIN PARELASH TWN LOKATZIDWN?????
TI EXOUN KANEI PIA GIA NA TOUS KOBETE APO OLA TA VIDEO????
DN MPORO NA KATALABW RE PAIDIA OLOI TOUS XEIROKROTOUSAN OLOI TOUS ZITOKRTABGAZAN PIO POLI APO OLOUS
SE KANENA VIDEO DN TOUS DIXNOUN ALA ANTITHETOS TOUS KOBOUN
OUTE SE KAMIA FOTOGRAFIA OUTE TIPOTA
TSAMPA RIKSANE TOSO IDROTA TA PAIDIA