Ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για τις λανθασμένες αποφάσεις τους που προκάλεσαν τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία επέρριψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην ομιλία του κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011, ζήτησε δε από εδώ και πέρα να υπάρξει ευρεία συνεννόηση για να βγει ο τόπος από την κρίση.
«Ζούμε την κατάληξη μίας λαθεμένης πορείας από τα δύο μεγάλα κόμματα», υπογράμμισε ο κ.Καρατζαφέρης και διευκρίνισε ότι πάνω από 20 υπουργοί Οικονομικών άλλαξαν από το 1974. Οι συνεχείς αλλαγές πολιτικής είχαν αρνητικά αποτελέσματα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Προχωρώντας σε απολογισμό των έργων των μεταπολευτικών κυβερνήσεων στην οικονομία εντόπισε λάθη, παλινωδίες και πολιτικές που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι θεσμοί είναι πλέον παράλυτοι, η δικαιοσύνη νοσεί και κωλυσιεργεί για τη λήψη αποφάσεων υπογράμμισε ακόμη, και παρέθεσε περιστατικά βραδύτητας στην απονομή των θεσμών.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν να μην είχαμε μπει στο ευρώ» αλλά τώρα «είναι έγκλημα να φύγουμε από αυτό». Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματος του στην ψήφιση του μνημονίου ενώ επέρριψε σε ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεάς έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων.
Το χρήμα της τρόικας είναι πολύ ακριβό και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να βρούμε φτηνότερα χρήματα, υπογράμμισε ο Γ.Καρατζαφέρης. Ωστόσο, πρόσθεσε, κανένας στο Κοινοβούλιο δεν έχει άλλη πρόταση για το πως θα μπορούσε να γίνει αυτό.
Όπως είπε, «πρέπει να βρει τρόπο η Ελλάδα να μεταθέσει το χρέος της για μια 10ετία, να βρούμε σωστές λύσεις και να ορθοποδήσουμε» όπως είπε. Για να γίνει ανάπτυξη χρειάζεται μείωση στη φορολογία, ανέφερε, και σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις έδιναν περισσότερη σημασία στην αύξηση του ΑΕΠ.
Τόνισε ακόμη ότι πρέπει «να αλλάξουμε ρότα και να συνεννοηθούμε» για να αναρωτηθεί στη συνέχεια ότι από τις επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς «δεν βγήκε τίποτα». «Εδώ χρειάζεται συνεννόηση και διάθεση για να βγάλουμε τον τόπο από τη σήψη».