Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε, αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τη Μύρινα της Λήμνου. Ο κ. Παπανδρέου παρέστη και στα εγκαίνα του πρώτου ψηφιακού σχολείου στη χώρα, που λειτουργεί στον Μούδρο Λήμνου.
Αφού εξέφρασε τη χαρά του που γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο κάθε τόπος έχει τις ομορφιές του, αλλά κι ένα τεράστιο παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί».
«Αρκεί να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό από κακώς κείμενα και να στηριχθούμε σε διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας για την ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι σε δάνειες δυνάμεις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την απελευθέρωση της Λήμνου και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, καθώς επίσης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για το Βόρειο Αιγαίο Νάσος Γιακαλής, με τον οποίο συναντάται αυτή την ώρα.
Σχόλιο ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στη Λήμνο, για ‘δάνειες δυνάμεις’, αν δεν αποτελούν την αυτοκριτική του δυστυχώς αποδεικνύουν ότι δεν έχει συναίσθηση σε ποια οδυνηρή περιπέτεια έχει οδηγήσει τη χώρα μας και το λαό μας ο ίδιος ως πρωθυπουργός».
Παρουσίαση του «ψηφιακού σχολείου»
Το «ψηφιακό σχολείο» γίνεται σήμερα πραγματικότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στους μαθητές του νεόδμητου 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο.
Κατά την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τόσο την Άννα Διαμαντοπούλου όσο και τον εισηγητή του «ψηφιακού σχολείου», γενικό γραμματέα Βασίλη Κουλαΐδη.
Επίσης, συνεχάρη τους καθηγητές για το μεράκι τους και τους μαθητές για τη διάθεση για μάθηση.
Μετά την παρουσίαση από τον κ. Κουλαΐδη, ο κ. Παπανδρέου έθεσε σειρά ερωτημάτων στους μαθητές σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων στην καθημερινότητά τους.
Όσον αφορά την επιμόρφωση των καθηγητών στα νέα μέσα, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα μπορούσαν και τα ίδια τα παιδιά που έχουν ως «δεύτερη φύση» τους το θέμα του Διαδικτύου και της ηλεκτρονικής εποχής, να τους επιμορφώσουν.
Επισήμανε ακόμη ότι θα υπάρχει ακόμα και περιβαλλοντικό όφελος με τη μείωση των βιβλίων, τα οποία κάποια στιγμή, όπως είπε, ενδεχομένως να απαρτίζουν μια βιβλιοθήκη στα σχολεία, από όπου θα μπορούν οι μαθητές να δανείζονται.
Ανέφερε δε ότι επόμενο στάδιο θα είναι και η προσομοίωση των εξετάσεων με τη χρήση υπολογιστή, ώστε οι μαθητές να προετοιμάζονται και να αυτόαξιολογούνται εν όψει των γενικών εξετάσεων, αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ