Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση νερού εισέρχεται ο Δήμος Αρριανών λόγω της έντονης ξηρασίας και της συνεχιζόμενης λειψυδρίας που παρατηρείται σε πολλά χωριά της περιοχής.
Με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής του Ερδέμ Χουσεΐν, γίνεται γνωστό ότι από τη Δευτέρα 28 Ιουλίου και έως τις 31 Αυγούστου 2025, η άρδευση θα επιτρέπεται μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ προειδοποιείται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης του μέτρου.
Η απόφαση της δημοτικής Αρχής πυροδότησε άμεση και οξεία αντίδραση από την παράταξη της αντιπολίτευσης «Ελπίδα» του Ταρκάν Μουλταζά, η οποία καταγγέλλει αυταρχισμό, έλλειψη συνεργασίας και προχειρότητα, κατηγορώντας τη διοίκηση πως δεν έλαβε εγκαίρως ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας.
Παρακάτω παρατίθενται αυτούσιες οι δύο ανακοινώσεις:
Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Αρριανών
«Λόγω της υπερβολικής ξηρασίας και λειψυδρίας, φέτος σε ορισμένα από τα χωριά μας παρουσιάζεται πρόβλημα με το πόσιμο νερό.
Σύμφωνα με την απόφαση που λάβαμε πριν από μερικούς μήνες, πλέον δεν επιτρέπεται να παρέχεται πόσιμο νερό (νέα παροχή, δηλαδή βρύση) για χρήση σε χωράφια, αμπέλια, κήπους, ελαιώνες κ.λπ.
Ωστόσο, σε όλα τα χωριά μας υπάρχουν τέτοιου τύπου βρύσες και ο κόσμος χρησιμοποιεί αυτές τις βρύσες για άρδευση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Αυτό, ως αποτέλεσμα, προκαλεί διακοπές νερού στα περισσότερα από τα χωριά μας.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση που λάβαμε, από αύριο, δηλαδή από τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025 έως και την 31η Αυγούστου 2025, η άρδευση από τις βρύσες που προαναφέρθηκαν θα επιτρέπεται μόνο τις νυχτερινές ώρες, από τις 22:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί.
Οι δημοτικές μας ομάδες θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε όλα τα χωριά και θα επιβάλλονται αποτρεπτικά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με την απόφαση. Επιπλέον, όλες οι βρύσες που θα διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούνται κατά παράβαση θα κλείνονται.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους κατοίκους μέσω των ομάδων των χωριών σας και να μας βοηθήσετε».
Ανακοίνωση της παράταξης «Ελπίδα»
«Η απάντησή μας στην απόφαση και ανακοίνωση της διοίκησης που κοινοποιήθηκε σήμερα, έχει ως εξής:
Πρώτα απ’ όλα, πόσο σωστό είναι να λαμβάνετε μια τόσο σημαντική απόφαση μέσα σε ένα βράδυ, όταν στριμώχνεστε και βρίσκεστε σε δύσκολη θέση, χωρίς καν να ενημερώσετε την αντιπολίτευση;
Για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως η λειψυδρία, επαναλάβαμε πολλές φορές, και από πέρυσι κιόλας, να κάνουμε συναντήσεις και να βρούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια λύση. Το ακούσατε από το ένα αυτί και το βγάλατε από το άλλο.
Ο λαός μας πέρσι δεν είχε νερό, φέτος πάλι δεν έχει. Έπρεπε να το ζήσετε στο δικό σας χωριό για να πάρετε στα σοβαρά το πρόβλημα με το νερό;
Λέτε “θα υπάρξουν κυρώσεις”, αλλά ούτε το δημοτικό συμβούλιο συγκλήθηκε, ούτε αποφασίστηκε τι είδους κυρώσεις θα είναι αυτές, ούτε καν οι τοπικοί άρχοντες ενημερώθηκαν.
Γιατί δεν λάβατε προληπτικά μέτρα νωρίτερα; Δεν μπορούσατε να σκεφτείτε τίποτα άλλο εκτός από “απαγορεύεται, δεν μπορείτε”; Με δημοτικούς υπαλλήλους που δουλεύουν μέχρι τις 15:00, πώς θα ελέγξετε πάνω από 50 χωριά;
Αντί να επιλύσετε ουσιαστικά το πρόβλημα των χωριών μας που υποφέρουν από έλλειψη νερού εδώ και χρόνια, το γυρίσατε σε παρωδία στα social media. Κάνατε διαφήμιση λες και βάλατε τα χωριά μας στην εποχή του διαστήματος, ενώ δεν έχουν ούτε νερό να πιουν!
Με δυο λόγια: σταματήστε να ψάχνετε ενόχους για να δείχνετε με το δάχτυλο και να κατηγορείτε τον λαό. Αν δεν μπορείτε, αν δεν τα καταφέρνετε, πείτε “δεν μπορούμε να διοικήσουμε” και παραιτηθείτε.
Μην ξεχνάτε: Το να παραιτηθείς είναι κι αυτό μια μορφή ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Ερδέμ».



























































