Παρών στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, με θέμα τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, έδωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, δια του Προέδρου του κ. Νίκου Αγγελίδη και του Β’ Αντιπροέδρου κ. Ανέστη Βαφειάδη.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης ανέδειξε με την παρέμβασή του την ανάγκη στρατηγικής διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τη μεταποίηση, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία αυτή ως «μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης, απασχόλησης και εξωστρέφειας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
Ειδική αναφορά έκανε στον ρόλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης, επισημαίνοντας ότι «το brand name της Κομοτηνής ακούγεται πλέον δυνατά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χάρη σε επιχειρήσεις που μετατρέπουν την τοπική παραγωγή σε προϊόν υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας απήχησης».
Ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε πως η μεταποίηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παράγωγο της αγροτικής παραγωγής, αλλά ως φυσική της συνέχεια, που ενισχύει την τοπική οικονομία και συγκρατεί νέους ανθρώπους στον τόπο τους, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα.
«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική», τόνισε, «δεν είναι απλώς ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά πολιτική που αποκτά ουσία όταν προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, όπως η Ροδόπη, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει πεδίο εφαρμογής ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που ξεκινά από το χωράφι και καταλήγει στο ράφι».
Από την πλευρά του, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Βαφειάδης επανέλαβε τη διαχρονική θέση του Επιμελητηρίου ότι οι παραγωγικοί φορείς δεν πρέπει να παρακολουθούν απλά τις εξελίξεις, αλλά να διαμορφώνουν ενεργά τις εξελίξεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.
«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στην προώθηση ενός ανθεκτικού αναπτυξιακού μοντέλου, επενδύοντας στη συνεργασία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, ειδικά σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για την ελληνική περιφέρεια», τονίζει το ΕΒΕΡ.




























































