Ξεκίνησε τη δράση του

Μουράτ Ομέρογλου: Εκκαθάριση ονομάτων από τις λίστες FETO έναντι… ανταλλαγμάτων!

Η ιστορία του Ιμάμη από το Μεγάλο Δέρειο από τον οποίον ο νέος Τούρκος Πρόξενος ζήτησε την παραίτηση του προκειμένου να τον διαγράψει από τις λίστες οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν

Με ειδική αποστολή την εκκαθάριση του δικτύου υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν στην περιοχή της Θράκης ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Προξένου στην Κομοτηνή ο Τούρκος διπλωμάτης Μουράτ Ομέρογλου.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής, αντικαταστάτης του απερχόμενου Αλή Ριζά Ακιντζί, έπιασε δουλειά προσεγγίζοντας άμεσα άτομα που έχουν «στοχοποιηθεί» ως μέλη του κινήματος Γκιουλέν και φανερώνοντας τις προθέσεις του αλλά και τον τρόπο με τον οποίον θα κινηθεί προκειμένου να φέρεις εις πέρας την αποστολή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Ιμάμη στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου, Ιμπραήμ Κουρού, η εκλογή του οποίου τον Δεκέμβριο του 2016 είχε χαρακτηριστεί από μεγάλος μέρος της μειονότητας ως το «πρώτο πραξικόπημα του Γκιουλέν κατά του Ερντογάν».

Ο Ιμπραήμ Κουρού παρόλο που δεν ανήκε στους οπαδούς του Γκιουλέν φαίνεται πως «στοχοποιήθηκε» λόγω της στενής σχέσης του αδερφού του με το Κίνημα, κατηγορήθηκε και με εντολή του τουρκικού Προξενείου απομακρύνθηκε από το τέμενος του οικισμού Γέρικου ενώ διακόπηκε και η μισθοδοσία του.

Τότε, οι κάτοικοι του Μεγάλου Δερείου αντέδρασαν, οργανώθηκαν και με διοργανωτή έναν συνταξιούχο δάσκαλο κατάφεραν να εκδιώξουν τον εκλεκτό ιμάμη του Προξενείου και στη θέση του να εκλέξουν εκ νέου τον Ιμπραήμ Κουρού. Η κίνηση αυτή μάλιστα είχε εξοργίσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την Άγκυρα η οποία ζητούσε επιτακτικά εξηγήσεις από τον Αλή Ριζά Ακιντζί στον οποίο και τελικά επέρριψε όλη την ευθύνη.

Πρόσφατα, πριν 20 μέρες, οι κάτοικοι του Μεγάλου Δερείου ανανέωσαν την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του Ιμπραήμ Κουρού, ο οποίος και επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία στη θέση του Ιμάμη, γεγονός το οποίο συνετέλεσε ώστε με εντολή Άγκυρας η δικαιοδοσία για τον νομό Έβρου να περάσει από τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ στον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Ο τελευταίος μόλις αφίχθη στην Κομοτηνή ο νέος Τούρκος Πρόξενος κατάφερε να τον πείσει να επαναφέρουν σταδιακά, εν αγνοία της Άγκυρας, στις λίστες και στην μισθοδοσία του Προξενείου όλους τους εκδιωχθέντες οπαδούς του Γκιουλέν.

Αφού έλαβε τη δέσμευση του Μουράτ Ομέρογλου, συναντήθηκε με τον Ιμπραήμ Κουρού και τον έπεισε ότι αν παραιτηθεί από Ιμάμης Δερείου και στη θέση του τοποθετηθεί έτερο άτομο –εκλεκτό της Άγκυρας- θα κανονίσει να διαγραφούν τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του από τις λίστες των FETO και θα λαμβάνουν μισθοδοσία από το τουρκικό Προξενείο.

Ο Ιμάμης Δερείου αμέσως δέχθηκε και την επομένη ανακοίνωσε σε όλα τα καφενεία του χωριού την παραίτηση του, κάτι το οποίο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων οι οποίοι τον είχαν στηρίξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιμπραήμ Κουρού επέλεξε να παραιτηθεί και με νέες εκλογές – «παρωδία» να εκλεγεί νέος Ιμάμης στον οικισμό του Έβρου, εκλεκτός στην Άγκυρα και στο τουρκικό Προξενείο.

Βέβαια μένει να αποδειχθεί αν όντως ο νέος Πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ έχουν την δύναμη να λειτουργούν αυτόνομα και να επαναφέρουν όλους τους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν σε ηγετικές θέσεις στη μειονότητα, καθώς όπως μαθαίνουμε για αυτές τις πρωτοβουλίες έχει ήδη ενημερωθεί η Άγκυρα ενώ αποτέλεσαν και το κύριο θέμα συζήτησης στην τελευταία επίσκεψη αυτοδιοικητικών της μειονότητας στον Τούρκο Αντιπρόεδρο Χακάν Τσαβούσογλου.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.