Αισιόδοξα τα μηνύματα

Καβάλα: Από Βουλγαρία και Τουρκία οι περισσότεροι επισκέπτες

Μετά τους Βούλγαρους και τους Τούρκους, τις πρώτες πέντε θέσεις κατάταξης των αλλοδαπών επισκεπτών συμπληρώνουν κατά σειρά οι Ρουμάνοι με ποσοστό 6,4%, οι Γερμανοί με 4,5% και οι Σέρβοι με ποσοστό 2,7%

Αύξηση 6,2% παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Καβάλας το 2017 σε σχέση με το 2016, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων, Αντώνης Μιτζάλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, η μέση ετήσια πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης ανέβηκε στο 54% το 2017, από 51% που ήταν το 2016. Όπως τόνισε ο κ. Μιτζάλης στην πρώτη θέση της κατάταξης των αλλοδαπών τουριστών, που επισκέφθηκαν πέρυσι την περιοχή βρίσκονται οι Βούλγαροι με ποσοστό 11,9% και ακολουθούν οι Τούρκοι επισκέπτες με 10,7%.

Η σχέση μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών παρέμεινε σχεδόν σταθερή τη χρονιά που πέρασε. Η συμμετοχή των Ελλήνων επισκεπτών-τουριστών διαμορφώθηκε στο 43,6% της συνολικής πληρότητας το 2017, ενώ το 2016 το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων ήταν 44,4%. Ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων των Ελλήνων επισκεπτών σημείωσε άνοδο 4,4%.

Την ίδια ώρα οι αλλοδαποί επισκέπτες-τουρίστες κάλυψαν το 56,4% των διανυκτερεύσεων το 2017 σε σχέση με το 55,6% το 2016. Ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών τουριστών αυξήθηκε κατά 7,6% σε σχέση με το 2016.

Μετά τους Βούλγαρους και τους Τούρκους, τις πρώτες πέντε θέσεις κατάταξης των αλλοδαπών επισκεπτών συμπληρώνουν κατά σειρά οι Ρουμάνοι με ποσοστό 6,4%, οι Γερμανοί με 4,5% και οι Σέρβοι με ποσοστό 2,7%. Ακολουθούν οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο (ποσοστό 2,4%), την Ρωσία (1,9%), τις ΗΠΑ (1,7%), την Κύπρο (1,3%) και την Ιταλία (1,1%).

Σχεδόν όλες οι αγορές κινήθηκαν θετικά το 2017. Τη μεγαλύτερη κατά σειρά αύξηση των διανυκτερεύσεων παρουσίασαν εκτός από τους Έλληνες (+4,4%), οι επισκέπτες από τη Ρουμανία (+32,3%), την Τουρκία (+8,9%), τη Ρωσία (+63,5%), τη Βουλγαρία (+6,3%) και τη Γερμανία (+17,7%).

Αισιόδοξα είναι όμως τα μηνύματα της τουριστικής κίνησης σε Καβάλα και Θάσο και για τη νέα χρονιά, καθώς όπως τονίζει ο κ. Μιτζάλης «υπάρχει έναν αρκετά καλός αριθμός προκρατήσεων για τους καλοκαιρινούς μήνες», ενώ αναμένεται και σημαντική αύξηση τουριστών μέσω του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», δεδομένου ότι ήδη υπάρχει αύξηση σε προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.