Η Παιδεία στο «ψύχος»

Χωρίς θέρμανση επτά σχολικές μονάδες και 2.100 μαθητές στο Δήμο Κομοτηνής

«Αναμένουμε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής  και τις απαιτούμενες ενέργειες», λέει η Φελίνα Καζάκου  η οποία ζητά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και σε ακατάλληλες συνθήκες κλήθηκαν να κάνουν μάθημα τις δύο τελευταίες μέρες εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές σε επτά σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Κομοτηνής.

Η αδυναμία προμήθειας πετρελαίου από τον Δήμο Κομοτηνής φαίνεται πως λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις με την Φελίνα Καζάκου να ζητά την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση.

Αναλυτικά, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» σημειώνει:

«Η αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης των Σχολικών Μονάδων της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης,  στο Δήμο Κομοτηνής,   έχει πάρει τεράστιες  διαστάσεις. Πρόκειται για ένα μείζον θέμα, που ταλαιπωρεί τις τελευταίες δυο μέρες την σχολική και όλη την τοπική κοινότητα.

 Σε επικοινωνία που είχα με την Διευθύντρια της Β Βάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε  σήμερα στις 24/1, επτά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής δεν είχαν θέρμανση, με αποτέλεσμα  μαθητές και  εκπαιδευτικό προσωπικό κλήθηκαν να βρίσκονται σε παγωμένες αίθουσες, σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κα σε ακατάλληλες συνθήκες.

Καθώς το πρόβλημα τείνει να γίνει μεγαλύτερο εντός των επόμενων ημερών αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση ζήτησα με επιστολή μου προς τον Δήμαρχο κο Πετρίδη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής να προβούν σε όλες εκείνες  τις απαιτούμενες ενέργειες και να  λάβουν άμεσα  όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.  

Πρότασή μας είναι εφόσον και δύναται να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, να διακοπή η λειτουργία των αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.