Συνάντηση με Υπουργό

Κρούση στον Οντέρ Μουμίν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ανεξάρτητος πλέον περιφερειακός σύμβουλος δηλώνει ότι έχει κλείσει για τον ίδιο οριστικά η πόρτα της ΝΔ και από τον περασμένο Μάρτιο εξερευνά τις πιθανές προοπτικές για την επόμενη μέρα

Χωρίς πολιτική στέγη έχει μείνει εδώ και αρκετό καιρό ο Οντέρ Μουμίν ύστερα από την διαμάχη του με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και την παραίτηση του από την θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ.

Ο ανεξάρτητος πλέον περιφερειακός σύμβουλος δηλώνει ότι έχει κλείσει για τον ίδιο οριστικά η πόρτα της ΝΔ και από τον περασμένο Μάρτιο όποτε και παραιτήθηκε από την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» εξερευνά τις πιθανές προοπτικές για την επόμενη μέρα.

Θεωρείται από πολλούς, και όχι άδικα, ως η ανερχόμενη πολιτική δύναμη από τον χώρο της μειονότητας και για αρκετούς είναι σίγουρο ότι κάποια μέρα θα περάσει και το κατώφλι του ελληνικού κοινοβουλίου με όποιο κόμμα κι αν κατέλθει στις εκλογές.

Την δυναμική αυτή του Οντέρ Μουμίν αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται έρχεται να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια μέσω κορυφαίου Υπουργού, έκανε ήδη κρούση στον περιφερειακό σύμβουλο προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.

Το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα όπου και κατατέθηκε πρόταση στον Οντέρ Μουμίν προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μειονοτικός πολιτικός επιφυλάχθηκε να απαντήσει λέγοντας, προς τιμήν του, ότι ήδη υπάρχουν δύο μειονοτικοί στο ψηφοδέλτιο και πως θεωρεί πολιτικά ανήθικο να καταλάβει την θέση κάποιου εν ενεργεία βουλευτή. Η απάντηση αυτή ωστόσο δεν πτόησε τον Υπουργό ο οποίος στην προσπάθεια του να πείσει τον Οντέρ Μουμίν του είπε χαρακτηριστικά πως «αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πες εσύ το ναι και εμείς θα βάλουμε τρεις μειονοτικούς υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε κάποιον άλλον».

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι το παραπάνω σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες και αυτό διότι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα εξουσίας, οι υποψήφιοι δεν «επιβάλλονται» από την Αθήνα αλλά προτείνονται κατόπιν εισηγήσεως των τοπικών οργανώσεων και ως εκ τούτου θεωρείται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, εξαιρετικά απίθανο η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη να προτείνει για μια θέση στο ψηφοδέλτιο τον Οντέρ Μουμίν.

Μια άλλη προοπτική που έχει προταθεί από κάποιους στον περιφερειακό σύμβουλο είναι να ασχοληθεί εκ νέου με την τοπική αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσει ως υποψήφιος Δήμαρχος τον Δήμο Ιάσμου στις δημοτικές εκλογές του 2019. Προοπτική όμως την οποία ο ίδιος δεν βλέπει με ιδιαίτερη θέρμη προς το παρόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.