Χοροστατούντος του Μητροπολίτη

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Ροδόπη

Στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΚ, στο λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους στην Μαρώνεια, στο λιμένα Φαναρίου και στον ποταμό Κομψάτο η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής όπου λειτούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, εορτάσθηκαν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 

Πλαισιωμένος από τις τοπικές Αρχές αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία βρίσκεται στην περιοχή στα πλαίσια περιοδείας της, ο κ. Παντελεήμων τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού ευχόμενος καταλλήλως προς όλους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αγιασμός των υδάτων στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΚ όπου ο Μητροπολίτης κατέδυσε τον Τίμιο Σταυρό ενώ ακολούθως τα Θεοφάνεια εορτάσθηκαν στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στην Μαρώνεια, στον λιμένα Φαναρίου και τέλος στην γέφυρα του ποταμού Κομψάτου στον Ιάσμο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.