ΕΒΕ Ροδόπης:

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον τουρισμό, η πρώτη απόφαση της νέας διοίκησης

«Πρωταρχικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και η ευρωπαϊκή δικτύωση, όχι μόνο για προγράμματα, αλλά και για προώθηση πολιτικών κρίσιμων για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις»

Στη δράση «Tourism Digital Revolution In The Med Countries – State Of The Art And Megatrend», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ENI CBC MEDITERRANEAN SEA BASIN», θα συμμετάσχει το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης έπειτα από εισήγηση του Προέδρου κ. Αντώνη Γραβάνη.

Η απόφαση είναι η πρώτη για το νέο διοικητικό συμβούλιο, που ομόφωνα αποφάσισε για αυτήν. Ο κ. Αντώνης Γραβάνης στην εισήγηση του τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και η ευρωπαϊκή δικτύωση, όχι μόνο για προγράμματα, αλλά και για προώθηση πολιτικών κρίσιμων για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό θα μεταφέρουμε εφαρμοσμένες λύσεις απευθείας στην περιοχή μας, ώστε να μην ανακαλύπτουμε κάθε φορά τον τροχό, αλλά να προχωράμε από εκεί που κάποιοι άλλοι έχουν ήδη φτάσει».

Σύμφωνα με την εισήγηση βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα και η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη. Οι επιμέρους στόχοι είναι:

– Αξιολόγηση στοχευμένου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές σε σχέση με την αειφόρα ανάπτυξη τοπικών γαστρονομικών προϊόντων.

– Δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής της εμπειρίας του πελάτη-επισκέπτη από την αρχή ως το τέλος.

– Δημιουργία μοντέλου διαχείρισης της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

– Δημιουργία τριών τουλάχιστον εφαρμογών κινητού τηλεφώνου για την καταγραφή αυτών των εμπειριών και τον διαμοιρασμό τους σε πιθανούς μελλοντικούς πελάτες.

– Δημιουργία σημείων ενημέρωσης επισκεπτών.

– Προώθηση μέσω του διαδικτύου ώστε να γίνουν οι επισκέπτες, εκπρόσωποι της περιοχής.

Επικεφαλής εταίρος είναι το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Καζέρτα Ιταλίας και θα συμμετέχουν επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο Τυνησίας, και δύο πανεπιστήμια από την Παλαιστίνη και την Ιορδανία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στο 1.450.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός συμμετοχής του ΕΒΕ Ροδόπης, ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.