«Δεν εφαρμόζει τον νόμο»

Αυθαιρεσίες του Δημάρχου Αρριανών καταγγέλλει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων

Ο Δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν στέλνει παρανόμως στην ανεργία έξι συμβασιούχους υπαλλήλους – «Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα», δηλώνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Την αυθαίρετη στάση του Δημάρχου Αρριανών Αμέτ Ριτβάν ο οποίος αρνείται παρανόμως την επαναπρόσληψη συμβασιούχων υπαλλήλων καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο Δήμαρχος Αρριανών αντί να συμμορφωθεί με τα όσα ορίζει ο νόμος και να εκτελέσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την μη επαναπρόσληψη των έξι συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου.

Ο Σύλλογος των Δημοτικών Υπαλλήλων, ο οποίος δηλώνει πως θα «εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου η διοίκηση του Δήμου Αρριανών να συμμορφωθεί με την απόφαση» αναφέρει στην καταγγελία του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Αρριανών για την αδιάλλακτη και προκλητική στάση του, καθώς επίσης τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 29 Νοεμβρίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση του θέματος του προαναφερθέντος Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε την τροποποίηση της αριθ.76/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία απολύθηκαν αναιτιολόγητα 6 συμβασιούχοι, ψήφισαν ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου, ο οποίος αντί να συμμορφωθεί ως όφειλε και ορίζει ο νόμος, με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και να εισηγηθεί την πρόσληψη των έξι συναδέλφων συμβασιούχων του Δήμου Αρριανών, εισηγήθηκε παράνομα την μη επαναπρόσληψή τους.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ ακούστηκαν ανακρίβειες και ψεύδη από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος, ενώ τον Σεπτέμβριο, παρουσία του αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής και δύο μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, καθώς επίσης της Προέδρου και του Α Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας, δεσμεύθηκε για την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων – παρατασιούχων, μετά από επίμονες ερωτήσεις αρνήθηκε την παραπάνω δέσμευση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων στη συνεδρίαση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογός μας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου η διοίκηση του Δήμου Αρριανών να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, ενώ θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων με όποιον τρόπο μπορεί. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία αυθαιρεσία που οδηγεί συναδέλφους μας στην ανεργία και στην καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων» .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.