Για τις 26 Ιουνίου 2018

Αναβλήθηκε η δίκη για τον «Ντενκτάς της Θράκης»

Λόγω απουσίας βασικού μάρτυρα κατηγορίας – Στο πλευρό του Αχμέτ Μετέ ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ αλλά και 50 περίπου «οπαδοί»

Κατηγορούμενος ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης βρέθηκε την Τρίτη (28/11) ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ προκειμένου να απολογηθεί για τις δηλώσεις που έκανε τον Μάιο του 2016 περί «νέου Ντενκτάς της Θράκης».

Τότε, ο κ. Μετέ κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στο Συνέδριο του ΚΙΕΦ ευχήθηκε ο πρόεδρος του τουρκόφρονου κόμματος κ. Μουσταφά Αλή Τσαούς να γίνει ο «νέος Ντενκτάς της Θράκης», με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης να του ασκήσει κατόπιν αναφορών αυτεπάγγελτη δίωξη.

Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 26 Ιουνίου 2018 ύστερα από πρόταση του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης ο οποίος επικαλέστηκε το άρθρο 352 ΚΠολΔ και την απουσία ενός βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση του Αντιεισαγγελέα αντέκρουσε ο ένας εκ των δύο μαρτύρων κατηγορίας που ήταν παρών στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, ο εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής» της Ξάνθης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος δήλωσε πως ο ίδιος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας καθώς αυτός ήταν που κατέθεσε και το σχετικό επίμαχο υλικό (δημοσιεύματα, DVD) που ενοχοποιούσε τον ψευδομουφτή Ξάνθης.

Στο πλευρό του κ. Αχμέτ Μετέ για συμπαράσταση βρέθηκαν ο ψευδομουφτής Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σερήφ, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ κ. Μουσταφά Αλή Τσαούς και κ. Οζάν Αχμέτογλου αντίστοιχα, αλλά και 50 περίπου «οπαδοί».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.