Για ακόμη μια φορά…

ΚΙΕΦ: Μπέρδεψαν την Συνθήκη της Λωζάννης με τους «Τούρκους»

Ο πρόεδρος του τουρκόφρονου εθνικιστικού ΚΙΕΦ κ. Μουσταφά Αλή Τσαούς

Ανενημέρωτοι; Ανιστόρητοι; Ή απλά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα; Τι ισχύει τελικά για το τουρκόφρονο κόμμα;

«H διεθνής συνθήκη της Λωζάννης που είναι το βασικό κείμενο που εγγυάται τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικιστικό τουρκόφρονο ΚΙΕΦ για θέματα της επικαιρότητας  σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο καθένας φυσικά έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί, όμως η αλήθεια είναι ότι η Συνθήκη της Λωζάννης μιλά μόνο για θρησκευτική (μουσουλμανική) μειονότητα στην Θράκη και ΔΕΝ εγγυάται τα δικαιώματα κανενός Τούρκου ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας ατόμου.

Επομένως, όταν στο ΚΙΕΦ αναφέρονται σε «δικαιώματα Τούρκων της Θράκης» καλό θα είναι να μην επικαλούνται ταυτόχρονα τα όσα απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάννης γιατί πολύ απλά δεν τους αφορούν.

Αναλυτικά, το ΚΙΕΦ στην ανακοίνωση του επισημαίνει:

«H διεθνής συνθήκη της Λωζάννης που είναι το βασικό κείμενο που εγγυάται τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης,  είναι ξεκάθαρο πως δεν εφαρμόζεται από την χώρα μας την Ελλάδα.  Με θλίψη παρατηρούμε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις χωρίς να εισέρχεται σε διάλογο με την μειονότητα

Επιθυμούμε να δηλώσουμε πως η εκ μέρους του κράτους περαιτέρω καταπάτηση της συνθήκης της Λωζάννης που εξυπηρετεί μόνο την άρνηση της εθνικής ταυτότητας της μειονότητας και αγνοεί και τα άλλα δικαιώματα, θα γεννήσει άσχημα αποτελέσματα.

Κατά τις περασμένες εβδομάδες πέρασε από την βουλή μια τροπολογία αντιδημοκρατική που αποτελεί παραβίαση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο νόμος που είχε ως θέμα του την εφαρμογή στην Ελλάδα των υποθέσεων που κέρδισαν στο ΕΔΑΔ κάποιοι μειονοτικοί σύλλογοι, με τις επεμβάσεις που έγιναν στην βουλή στην διάρκεια της συζήτησης , πήρε μια αντιδημοκρατική μορφή και έφτασε να εξυπηρετεί όχι την εφαρμογή αλλά την μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Οι αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση μετά από μερικές εβδομάδες συνεχίστηκαν. Αυτή την  φορά ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο ιμάμης της Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου δικάστηκαν και τιμωρήθηκαν σε φυλάκιση για ‘’αντιποίηση αρχής’’.  Με αυτό τον τρόπο επαναλήφθηκε στο εσωτερικό δίκαιο μια υπόθεση για την οποία η Ελλάδα δικάστηκε και βρέθηκε ένοχη στο ΕΔΑΔ.

Πιστεύουμε πως η επιμονή της χώρας μας σε αποφάσεις που θα βρεθούν να είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οφείλεται στην προκατειλημμένη,  εσκεμμένη και λανθασμένη μειονοτική πολιτική.

Για μια ακόμη φορά επιθυμούμε να τονίσουμε πως οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις που είναι ενάντιες στην συνθήκη της Λωζάννης, είναι έωλες και λανθασμένες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.