«Φιέστα» με 300 οπαδούς

7 μήνες φυλάκιση σε Μετέ και Αζίζογλου για τα γεγονότα της Γλαύκης

Κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης

Με ποινή φυλάκισης 7 μηνών τιμωρήθηκαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι Μετέ και Αζίζογλου κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης ύστερα και από τα όσα έλαβαν μέρος στα γνωστά γεγονότα της Γλαύκης στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη στις 14 Ιουλίου 2016.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς, μειονοτικοί δημοσιογράφοι από Κομοτηνή και Ξάνθη αλλά και 300 περίπου, μεταφερόμενοι με 5 πούλμαν, μουσουλμάνοι από την περιοχή της Ξάνθης.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων  κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ κι ένας θεολόγος της Μύκης (Μέτσο Σαλή) ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο Μουφτής Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκολου, η τομεάρχης Θράκης των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, ο Ιωσήφ Μαυράκης και οι Κεμάλ Κατουνλού Νταγκαλά, Χαϊρη Ιμάμ, Νουρή Φαρζλή.

Δικηγόρος των κατηγορουμένων ήταν ο Ιωάννης  Μπάρκας, αλλά παρέστησαν στη δίκη και οι δικηγόροι από την Ξάνθη Πετσενίκ και Καρά Αχμέτ.

Tην ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε ο Εισαγγελέας της έδρας, για να επιβάλει τελικά το δικαστήριο και στους δύο κατηγορουμένους ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 7 μηνών με αναστολή. Οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.