«Να σεβαστεί τη φιλοξενία»

Το μήνυμα του Παναγιώτη Σγουρίδη για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Η επίσκεψη του στην Θράκη να μην δημιουργήσει διχασμούς – Η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική, είπε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

«Καλώς να ορίσει στην Ελλάδα» είπε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί τους όρους φιλοξενίας, να μην προβεί σε εμπρηστικές δηλώσεις που «οδηγούν σε διχασμούς» ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική.

Αναλυτικά, ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως: «Εμείς δεχόμαστε τον οποιονδήποτε είτε είναι υψηλά ιστάμενος είτε απλός πολίτης αρκεί να σεβαστεί τους όρους φιλοξενίας. Εμπρηστικοί λόγοι και ονομασίες οι οποίες δεν συνάδουν με την υφή μιας πληθυσμιακής ομάδας και συγκεκριμένα μιας μουσουλμανικής μειονότητας δεν οδηγούν πουθενά απλώς οξύνουν τα πράγματα. Πιστεύω ότι ο κ. Ερντογάν καλώς θα επισκεφθεί την Ελλάδα, καλώς θα τον υποδεχθούν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά η επίσκεψη του στην Θράκη να μην δημιουργήσει διχασμούς. Η Συνθήκη της Λωζάννης ομιλεί περί θρησκευτικής μειονότητας απαρτιζόμενης από τρία γένη και οι μειονότητες πρέπει να ξέρουμε ότι ή το Κράτος τις αναγνωρίζει διαφορετικά ή βάσει συνθηκών και συμβάσεων. Και η μειονότητα της Θράκης έχει καθοριστεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.