Εκλογές στην Κεντροαριστερά

Παρέμβαση κύκλων του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής υπέρ της υποψηφιότητας Γεννηματά

Προπαγάνδα σε τεμένη καταγγέλλουν στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Ως «γκιαούρης» και «εχθρός των Τούρκων» χαρακτηρίζεται ο υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης

Παρέμβαση στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς φαίνεται πως επιχειρούν τις τελευταίες μέρες κύκλοι που πρόσκεινται στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τοπικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συγκεκριμένοι κύκλοι προπαγανδίζουν σε τεμένη χωριών της Ροδόπης την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά για την επικράτηση της οποίας δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση με τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να εκτιμούν ότι η προπαγάνδιση αυτή θα κορυφωθεί στα τεμένη της Κομοτηνής μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Στον αντίποδα, στο «στόχαστρο» των ίδιων κύκλων φαίνεται πως έχει βρεθεί ο ευρωβουλευτής και έτερος υποψήφιος για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «γκιαούρης» και «εχθρός των Τούρκων».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στο παρελθόν έχει εξαπολύσει οξεία κριτική εναντίον του Ερντογάν και του καθεστώτος του τόσο εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και μέσω δημόσιων τοποθετήσεων του.

«Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο Πούτιν της ευρύτερης περιοχής. Γι αυτό δημιουργεί ένα καθεστώς απολυταρχικό και μέσω του δημοψηφίσματος αυτό προσπάθησε» δήλωνε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 18 Απριλίου 2017 ενώ μόλις πριν ένα μήνα (Οκτώβριος 2017) χαρακτήριζε τον πρόεδρο της Τουρκίας ως «παράγοντα αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη αρκετά μειονοτικά στελέχη τα οποία εξέφραζαν αρχικώς την στήριξη τους στην υποψηφιότητα Ανδρουλάκη έχουν πραγματοποιήσει «στροφή» τις τελευταίες μέρες στηρίζοντας πλέον ενόψει των εκλογών της Κυριακής 12 Νοεμβρίου την υποψηφιότητα Καμίνη.

Για το παραπάνω κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις της μειονότητας έχουν ήδη ενημερωθεί στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αθήνα τα οποία και εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την «ωμή» αυτή παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.